Mihail Lala (OK Medical): Ce s-a întâmplat de fapt în incendiul de la Piatra Neamț

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Incendiu SJU Piatra Neamț
Incendiu SJU Piatra Neamț

Mihail Lala, managerul OK Medical, a declarat, la Interviurile DC News și DC Medical că, cel mai probabil, tragedia de la Piatra Neamț stă la baza unei acumulări de oxigen.

Mihail Lala, managerul OK Medical crede că incendiul de la Secția ATI din Spitalul Județean Piatra Neamț a pornit de la o acumulare de oxigen, gaz care nu are miros dar care se poate aprinde foarte ușor. 

„Ideea este că acolo, la Piatra Neamț, s-a făcut un transfer de pacienți de la un etaj la altul, s-a suprasolicitat o structură de oxigen. În spitale, aceste structuri nu sunt portabile. E ca la gaze, cea mai mică fisură îți detonează locația. (...) Oxigenul nu miroase așa cum miros gazele și nu-ți dai seama dacă ai un nivel mare.

(...) Pe de altă parte, nu există în legislație, din câte știu, o normă potrivit căreia ar trebui să fie senzor de oxigen la ATI. Eu nu știu să existe, s-ar putea să mă înșel. Dar cu siguranță la Piatra Neamț nu era un astfel de senzor. 

A fost o fisură mică în instalația de oxigen, cel mai probabil. În câteva minute cantitatea de oxigen, procentul, a fost extraordinar de mare. Cea mai mică flacără, scânteie, a declanșat o catastrofă. Scânteie care putea să fie generată de un ștecher în priză, de orice declanșator... Exact ca la gaze! Sau orice încărcare electrostatică”, a spus Mihail Lala la interviurile DC Medical și DC News.

Managerul clinicii private OK Medical spune că, din păcate, tragedia de la Piatra Neamț se poate repeta oricând, în orice colț al țării. „Este o tragedie, iar astfel de tragedii se mai pot întâmpla în România oricând. (...) Poate că tragedii similare se întâmplă în fiecare zi, dar nu sunt așa de spectaculoase și nu le cunoaștem”, a încheiat Lala.

De ce nu face statul suficiente teste COVID-19, aflați din VIDEO: 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel