Ministerul Sănătății: 2.154 de flacoane de Remdesivir în 62 spitale din România

Adisa Codruț |
Data publicării:
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences
Fiolele de Remdesivir. Foto: Gilead Sciences

Reprezentanții Ministerului Sănătății anunță că o nouă tranșă de Remdesivir a fost distribuită în unitățile medicale din țară.

Circa 2.100 de flacoane de Remdesivir au fost distribuite în spitalele din țară. Anunțul a fost făcut de către Ministerul Sănătății luni, 1 noiembrie.

”Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19. Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.

Este vorba despre 2154 de flacoane de Remdesivir de 100 mg. Medicamentul vor ajunge în 62 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare, conform deciziilor comisiei de specialitate a MS”, se arată într-o informare oficială.

În România, luni, 1 noiembrie, s-au raportat 6.993 de noi cazuri COVID și 322 de morți din cauza virusului.

Duminică, 31 octombrie. Sunt 7.242 de noi îmbolnăviri cu infecția COVID. Oficialii au mai precizat și 427 de morți din cauza infecției. Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 31 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 7.424 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 427 decese dintre care 33 anterioare.

Sâmbătă, 30 octombrie. Sunt circa 12.000 de noi îmbolnăviri cu infecția COVID și 413 decese înregistrate. ”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 30 octombrie 2021, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 12.106 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate  413 decese dintre care 18 anterioare”, anunță autoritățile.

Vineri, 29 octombrie. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 205 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 1.392 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel