Ministrul Sănătății: Avem medicația națională fără discontinuitate. Ce capacitate de testare are România

Georgiana Ioniță / 03 apr 2020 / 13:55
Medicamente
Medicamente

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, spune că în acest moment, România are medicamentele necesare tratamentelor pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

În cadrul unei conferințe de presă, Ministrul Sănătății a vobit despre capacitatea de testare PCR din țară.

"Au fost alocate 23 milioane lei pentru testări PCR. Au ajuns în țară încă 10 aparate prin Crucea Roșie. Am crescut capacitatea de testare de la 1 centru la 35 de centre", a arătat ministrul Sănătății.

De asemenea, Nelu Tătaru a decarat că nu există probleme în sectorul tratamentelor, fiind acoperit necesarul.

"Avem medicația națională fără discontinuitate. Am primit hidroxiclorochină și alte medicamente. Am primit donație medicamente și tratamente. Avem asigurat accesul pacienților infectați la tratamentul cu plasmă umană imună. Acum se lucrează la contractele de donație, medicamentele vor ajunge la Unifarm", a subliniat Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătății a amintit faptul că zilele trecute a aprobat o HG în care atât serviciile medicale, cât și contractul cadru s-au prelungit pe durata perioadei de urgență.

"Rețetele sunt valabile 90 de zile. Avem disponibilitatea de a putea face prin telefon consultarea bolnavilor și eliberarea de rețete. Rezidenților de ultimul an li s-a prelungit perioada până în octombrie. În toate unitățile sanitare, posturile vacante pot fi ocupate de personal contractual", a mai spus acesta.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy