Ministrul Sănătății: Este nevoie de actualizarea Legii sănătăţii, actuala variantă este depăşită

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, crede că unitățile sanitare ar trebui să rămână în coordonarea Ministerului Sănătății, după exemplul de la Suceava care a dovedit multe deficiențe în conducerea spitalului. 

Unităţile sanitare trebuie să rămână în coordonarea Ministerului Sănătăţii şi este necesară actualizarea Legii sănătăţii, întrucât aceasta este "depăşită", a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, în condiţiile în care raportul privind Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava a arătat că au fost depistate mai multe deficienţe, una dintre acestea vizând planificarea reacţiei şi protecţiei faţă de criza sanitară COVID-19, citează agerpres.ro. „Ceea ce s-a întâmplat la Suceava trebuie să reprezinte o lecţie pentru noi toţi. După ridicarea stării de urgenţă, vom avea mult de lucru pentru reorganizarea şi eficientizarea sistemului sanitar. Consider că, pentru încă o perioadă, unităţile sanitare trebuie să rămână în coordonarea ministerului. Este nevoie şi de actualizarea Legii sănătăţii, pentru că actuala variantă este depăşită", a afirmat Tătaru, potrivit unui comunicat de presă.

O echipă militară condusă de generalul-maior în rezervă Ionel Oprea, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a preluat conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, în perioada 2 - 30 aprilie.

Secretarul de stat a transmis un raport ministrului Sănătăţii după încheierea misiunii, care arată că au fost depistate mai multe deficienţe privind planificarea reacţiei şi protecţiei faţă de criza sanitară COVID-19, precum şi în alertarea şi antrenarea echipelor medicale.

Conform raportului, conducerea instituţiei "nu mai era eficientă", Consiliul medical nefiind convocat oficial din luna februarie, structura funcţională a spitalului era "redusă", sectoarele în care erau internaţi pacienţii COVID -19, UPU funcţionau la o capacitate de "avarie" din cauza asigurării "minimale" cu personal - aproximativ 15%, iar protecţia personalului, cu excepţia unor persoane din UPU, Sectorul de Boli infecto-contagioase şi Sectorul Boli interne - COVID-19, era "inadecvată, necorespunzătoare, improvizată".


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel