Monica Pop, operată de cancer pentru a 5-a oară: Boala a mușcat din nou. A apărut iar ceva... șoc și miracol

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Monica Pop - Foto: Youtube Teo Show
Monica Pop - Foto: Youtube Teo Show

Monica Pop a fost operată de cancer pentru a 5-a oară. Prof. dr. Irinel Popescu, realizatorul emisiunii Academia de Sănătate de la DC Medical, a fost medicul care a operat-o.

Monica Pop a trecut din nou prin clipe grele, după ce a fost operată pentru a 5-a oară de cancer.

Medicul Monica Pop a povestit întreaga sa experiență pe rețelele de socializare și i-a liniștit pe urmăritorii săi că se simte bine și este acasă și că în curând se va întoarce la muncă, plină de optimism că totul va fi bine.

"Boala a mușcat din nou"

Mierea de Manuka, beneficii și riscuri. Are efecte miraculoase? "Costă mult, fără nicio justificare"

"Boala a mușcat din nou! Dar are dușmani puternici în medicii români și în mine!

A apărut iar ceva... Șoc! După ani! Colega mea, doamna Prof. Dr. Rodica Anghel, după mine cel mai bun medic onco-radioterapeut, a decis clar și sec: Operație! A 5-a! Am ales, cu inima strânsă de ce mă așteaptă iar, Institutul Clinic Fundeni! Nu am mai fost decât o singură data acolo pentru câteva ore.

Nu știam mare lucru. Dar am ales așa pentru mâinile măiastre ale Prof. Dr Irinel Popescu pentru performanțele sale chirurgicale uriașe și pentru aparatura de înaltă clasă de care știam că dispune! Alegerea mea a fost excelentă, mult peste așteptări!

EPISODUL 1 - SECȚIA DE CHIRURGIE

Domnul profesor, împreună cu domnul Dr. Grigorie m-au operat marțea trecută, imediat după internare: 4 ore! Au eliminat tot răul, care nu era foarte mare dar era foarte mare pericol de extindere! Greu de operat, greu de ajuns în zona respectivă, după alte 4 operații! Nu și pentru asemenea mâini de chirurgi de cea mai înaltă clasă, de renume și cu performanțe de excepție! Cuvinte de mulțumire?! Vocabularul e mult prea sărac! Venerație, prețuire, sentimente adânci și adevătate! Nu mai spun ce a urmat din punct de vedere chirurgical: vizita de 2 ori pe zi, pansamente, scos tuburi de dren, apropiere și căldură sufletească...Toți cei din echipa domnului profesor! În frunte cu dânsul, bineînțeles! Mari medici! Mari oameni!

Mulțumiri și prețuire la maximum!

EPISODUL 2 - Secția de ANESTEZIE ȘI TERAPIE INTENSIVĂ, condusă de doamna Prof. Dr. Dana Tomescu. Miracol. Am crezut că sunt la N.A.S.A! Numai rezerve cu 1-2 paturi, cu pereți din sticlă. Fiecare pat dotat cu ventilator și cu toată aparatura necesară. Monitorizare perfectă. Analize de 2-3 ori pe zi. Tot personalul medical intră în rezerve exclusiv cu papuci, halat de unică folosință, mască, bonetă! De fiecare dată!

Filtre peste filtre de aer. Mop și substanțe de curățenie pentru fiecare rezervă, separat, nimic comun. Politețe, profesionalism și bună cuviință! În seara în care am ajuns acolo, a intrat la mine un domn, "mascat" si mi-a spus: "Sunt Asistentul dumneavoastră personal" Poftim? Cum? Așa e! Un asistent la 2-3 pacienți din ATI! Credeți?

"Ați dovedit că se poate. Meritați să știe toți cei care dau cu răutate și cu noroi în sistemul nostru de sănătate, ce ați putut face acolo!"

 

Am avut ceva probleme de saturație și de insuficiență hepatică (ca la doctori) fapt pentru care am rămas în ATI. 2-3 zile am fost cam somnolentă. Tratament susținut, recuperare. A venit pentru recuperare respiratorie și fizică domnul kineto-terapeut! Foarte draguț și apropiat și dânsul! Exerciții de mișcare (e cam greu pentru că durerile post-operatorii nu sunt mici) și de respirație! Toate s-au ameliorat mult.

La una din rezerve era o doamnă cu transplant hepatic. Au și psiholog. Intra la dânsa zilnic. Prin pereții de sticlă vedeam tot ce se întâmpla, mulțimea de medici, asistenți și infirmiere care roiau profesionist în jurul fiecărui bolnav; cu cât mai grav, cu atât mai mulți, fiecare cu manevra de care răspundea!

M-am bucurat de o anestezie de excepție, dată de doamna Profesor Dana Tomescu, împreună cu doamna Doctor Mihaela Oliță, care, printr-o tehnică deosebită au reușit să diminueze din durerile post-operatorii (care repet, nu sunt mici deloc și nici ușor de suportat). Toți medicii din ATI, înalt profesionalism, comportament ales, apropiat! Imprimat, bineînțeles de doamna Profesor Dana Tomescu! Acestei doamne i se datorează tot ce am vazut cu ochii mei în secția de ATI condusă de dânsa. Doamnă, domnilor și doamnelor doctori anesteziști din această secție, vă mulțumesc din adâncul sufletului meu! Deși într-un moment greu pentru mine, sunt încântată pentru șansa de a constata încă o dată cât de deosebiti sunt medicii și asistenții români, medici adevărați, oameni adevărați! Vă mulțumesc iar!

Ați dovedit că se poate. Cred că în nicio secție ATI din afara țării nu poate fi mai bine. Nu are cum! Și dumneavoastră, doamna Profesor Tomescu, toată prețuirea mea! Meritați să știe toți cei care dau cu răutate și cu noroi în sistemul nostru de sănătate, ce ați putut face acolo! Nu au venit să consatate? Nu, pentru că e mult prea bine! Dacă erau aspecte negative veneau cu viteză! Cei la care mă refer, mergeți și constatați dacă am exagerat cu ceva!

Astăzi e ziua mea de naștere! Sunt deja acasă și sunt bine, mă pregătesc să merg la treabă în vreo 2 zile.

Vă mulțumesc tuturor pentru tot, inclusiv pentru flori, telefoane și mesaje!", a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook.

Monica Pop, despre lupta cu cancerul de colon: Eu supraviețuiesc, cu 4 operații și... mai urmează. M-am tratat numai în România

 

Artista din România, accident cumplit: Am paralizat pe loc, pe viață

"Știe toată lumea, am vorbit public adesea de boala mea, am militat mereu pentru pacienții cu cancer, pentru a nu fi descurajați de afirmațiile iresponsabile mereu auzite ("boală letală, boală necruțătoare, boală neiertatoare" etc), în loc de a fi informați corect că e o boală foarte severă, dar tratabilă, și nu de puține ori, vindecabilă!

Eu supraviețuiesc de ani în urma unui cancer de colon, cu 4 operații până acum (și... mai urmează), tratamente chimioterapice variate, etc.

În afară de perioadele de spitalizare pentru operatii, am mers mereu la lucru din ziua următoare externării. Cum am putut! Iar la ultima operație, (meta hepatice) la externare am plecat direct la spitalul nostru, conducând eu!

M-am tratat numai în România, exclusiv, atât operator cât și ca medicație oncologică! Inclusiv acum!

Chiar aș fi avut ce să spun! Și din punct de vedere fizic, dar și psihologic! 

Foarte important: să facă tratament dar, să nu intrerupa activitatea, să evite orice elemente negative, să nu vorbească obsesiv despre boală, etc!

De folos, sigur, tuturor pacienților oncologici, de la o colegă de suferință, medic, supraviețuitoare!", a scris Monica Pop pe pagina sa de Facebook, recent.

Cum a aflat Monica Pop că are cancer

 

Monica Pop și-a deschis sufletul și a dezvăluit cum a aflat că are cancer. Medicul a recunoscut că a avut câteva simptome, însă nu le-a dat prea mare importanță.

"Tipul de neoplazie pe care am avut-o eu este un cancer de colon. Am avut simptome în sensul că aveam intermitent, cam la două luni, niște crampe destul de puternice, care mă țineau o zi.

N-am dat importanță, că am zis că sigur e un colon iritabil pentru că mă tratam ca pentru un colon iritabil și mergea, deci era bine. Și cu toate acestea s-a întâmplat așa. Pe urmă am avut un șoc puternic. (…)

Și am avut un stres îngrozitor, dar când am ajuns la spital, colegul respectiv a zis:„Monica, ești foarte-foarte albă la față. Du-te și fă ceva'. Eram ca o coala de hârtie. A doua zi de dimineață a început peritonita", a povestit în urmă cu ceva timp Monica Pop, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel