Motivele incredibile pentru care trebuie să pui săpun lângă pat. Efectele pe care le are acest truc asupra somnului și nu numai

Monika Baciu |
Data publicării:
sapun - FOTO: Freepik@Credor
sapun - FOTO: Freepik@Credor

Motivele incredibile pentru care trebuie să pui săpun lângă pat. Vei rămâne uimit de ce efecte are acest truc.

Rutina noastră de seară include multe lucruri. Dincolo de utilizarea sa în duș sau la chiuvetă, o bară de săpun poate menține camera și casa curate în feluri în care nu ți-ai imaginat vreodată.

Folosit tradițional pentru a ne spăla, săpunul acționează ca o alternativă mai ieftină la detergent și poate fi folosit pentru spălarea delicată a hainelor, îndepărtarea petelor, înmuierea țesăturilor, curățarea pensulelor, spălarea vaselor, repararea țevilor și multe altele.

Mai surprinzător, poate servi la mai multe scopuri când este păstrat în dormitorul tău, inclusiv respingerea invadatorilor mici și, potrivit unor relatări, combaterea unui comun neajuns nocturn.

Vezi și: Cancerul pulmonar: 8 simptome mai puțin cunoscute. Fii atent la felul în care respiri

Săpunul poate respinge cu adevărat insectele și murdăria

Unul dintre cele mai eficiente beneficii ale păstrării unei bucăți de săpun în apropierea patului este capacitatea sa de a respinge insectele și murdăria. De asemenea, poți utiliza săpunul pentru a ține păianjenii la distanță într-un mod neofensator.

Potrivit Medical News Today, săpunul și detergentul reprezintă, de asemenea, o modalitate ușoară și sigură de a controla insectele din casă, în special țânțarii și alte insecte care se hrănesc cu sânge.

Dr. Clement Vinauger, profesor asistent la Virginia Tech, a explicat că săpunurile puternic mirositoare, cum ar fi cele de cocos sau eucalipt, sunt respingătoare pentru multe insecte, potrivit House Digest.

Dacă camera ta atrage în mod obișnuit insecte, păstrarea unei bucăți de săpun pe rama patului sau noptieră poate respinge aceste insecte și curăța camera de eventualele insecte rămase.

Uleiul de citronela, folosit în repelenții de insecte, poate fi găsit în anumite săpunuri medicinale. Plasează o bucată proaspăt desfăcută lângă tine, pe ramă sau pe saltea pentru cele mai bune rezultate. Când ieși afară, pune o bucată mică în buzunar pentru a ține insectele la distanță.

Vezi și: Alimentele care dăunează inimii. Sunt asociate cu creșterea colesterolului

O bară de săpun ajută în sindromul picioarelor neliniștite

O bară de săpun ar putea să te ajute și în cazul unui tulburări neurologice comune: sindromul picioarelor neliniștite. De exemplu, Dr. Mehmet Oz a declarat pentru Good Housekeeping că se crede că o bară de săpun ajută pe unii să-și relaxeze picioarele peste noapte.

"Oamenii o pun sub cearșafuri. Noi credem că lavanda este relaxantă și poate benefică în sine", a explicat el.

Sindromul picioarelor neliniștite - FOTO: Freepik@rorozoa

Aproximativ 42% dintre pacienții cu sindromul picioarelor neliniștite au răspuns pozitiv la această soluție spumoasă, chiar dacă nu este dovedit științific.

Pentru a începe, așază o bucată proaspătă de săpun cu un miros puternic și liniștitor sub cearșafuri. Sindromul picioarelor neliniștite este în mod tipic caracterizat prin o dorință irezistibilă de a-ți mișca picioarele, împiedicând adesea pacienții să se relaxeze în somn.

Deși nu există dovezi științifice că o bară de săpun poate vindeca sindromul picioarelor neliniștite, National Library of Medicine raportează că mirosurile puternice precum lavanda și cocosul au proprietăți inhalatorii care calmează sistemul nervos parasimpatic și reglează procesele corporale. Pentru rezultate optime, așază-ți picioarele peste bară pentru a răcori direct nervii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel