Mugur Ardelean: Spitalul Elias, ieri și azi, la Academia de Sănătate

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Mugur Ardelean - Foto: Agerpres
Mugur Ardelean - Foto: Agerpres

Mugur Ardelean, managerul Spitalului Universitar de Urgență Elias vine la Academia de Sănătate. 

Dr. Mugur Ardelean este invitatul zilei la Academia de Sănătate de la DC Medical. Alături de acad. prof. dr. Irinel Popescu, dr. Mugur Ardelean ne va vorbi despre Spitalul Elias și evoluția sa în sistemul medical.

În februarie 2022, un protocol de colaborare a fost încheiat de Institutul Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, Spitalul Universitar de Urgență Elias și cu Spitalul Universitar de Urgență Militar Central „Dr. Carol Davila”, în cadrul unui proiect finanțat prin mecanismul financiar SEE 2014-2021, care vizează controlul infecțiilor asociate asistenței medicale și a rezistenței la antibiotic. 

Proiectul „Întărirea capacității instituționale pentru controlul infecțiilor spitalicești și  gestionarea consumului de antibiotic” contribuie la consolidarea sistemului de sănătate prin  propuneri de politici de sănătate publică. Acesta abordează integrat unele dintre cele mai serioase  probleme din Europa și de la nivel global: infecțiile asociate asistenței medicale și rezistența la antimicrobiene, care au consecințe severe nu numai pentru sănătatea umană și animală, ci și pentru întreaga societate, devenind o problemă de sănătate publică generală, care necesită acțiune urgentă și coordonare intersectorială. 

Despre infecțiile asociate asistenței medicale, Mugur Ardelean a tras atunci un semnal de alarmă spunând că:

"Sper să nu mai aud cifra zero în ceea ce privește infecțiile asociate asistenței medicale. Zero nu este o cifră în medicină. Nu există cifra zero în medicină. Ar trebui interzisă. După ce ghidurile despre care s-a vorbit aici vor fi implementate, probabil vom cunoaște magnitudinea acestei probleme și vom ști răspunsul pe care trebuie să-l aibă instituția medicală la problema infecțiilor asociate asistenței medicale și la problema rezistenței la antimicrobiene".

Emisiunea va fi difuzată luni, 10 aprilie, ora 11:00, pe Youtube DC Medical și DC News, dar și pe paginile de Facebook DC Medical și DC News.

Ne puteți urmări și pe:

Facebook: https://www.facebook.com/dcmedicalro 

Instagram: https://instagram.com/dcmedical_dozadesanatate 

TikTok: https://www.tiktok.com/@dcmedical_dozadesanatate 

Twitter: https://twitter.com/DCMedical1 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel