Neurochirurgia în România, cu prof.dr. Vlad Ciurea și dr Ovidiu Grămescu, la DC Medical

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Prof.dr. Vlad Ciurea ne-a dezvăluit evoluția Neurochirurgiei în România. Foto: DC MEDICAL
Prof.dr. Vlad Ciurea ne-a dezvăluit evoluția Neurochirurgiei în România. Foto: DC MEDICAL
Dr. Ovidiu Grămescu ne va explica provocările Neurochirurgiei moderne și cum se face ea la Spitalul Clinic Sanador. FOTO: DC Medical
Dr. Ovidiu Grămescu ne va explica provocările Neurochirurgiei moderne și cum se face ea la Spitalul Clinic Sanador. FOTO: DC Medical
  • Prof.dr. Vlad Ciurea ne-a dezvăluit evoluția Neurochirurgiei în România. Foto: DC MEDICAL
  • Dr. Ovidiu Grămescu ne va explica provocările Neurochirurgiei moderne și cum se face ea la Spitalul Clinic Sanador. FOTO: DC Medical

LIVE, ACUM: Astăzi, de la ora 18.00, DC Medical va transmite, pe pagina de Facebook și canalul de Youtube, un Interviu de excepție cu doi neurochirurgi foarte cunoscuți de la Spitalul Clinic Sanador: prof.dr. Vlad Ciurea, o somitate în materie, și cu dr. Ovidiu Grămescu, șeful Secției de Neurochirurgie.

Neurochirurgia în România are o istorie veche. O bună parte din ea a trăit-o în direct, ca să spunem așa, prof.dr. Vlad Ciurea, o somitate în această disciplină.

Ca să facem o extrem de scurtă prezentare a cunoscutului academician, vă spunem că Dr. Alexandru Vlad Ciurea este doctor în științe medicale și cercetător de grad I, deține 6 titluri „Doctor Honoris Causa" la tot atâtea universități de prestigiu din țară și din străinătate, este vicepreședinte al Comisiei pentru Neurochirurgie a Ministerului Sănătății, șef al Neurochirurgiei și director științific al acestei discipline la Spitalul Clinic Sanador, profesor de neurochirurgie la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila", fondator al Centrului Național de Excelență în Neurochirurgie și președinte onorofic al Societății Române de Neurochirurgie. Are la activ sute de lucrări publicate iar numărul intervențiilor chirurgicale pe creier pe care le-a făcut în vasta sa carieră a sărit demult de 23.000. 

Cel de-al doilea invitat al Interviurilor DC Medical este la fel de cunoscut. Dr Ovidiu Grămescu este medic primar Neurochirurgie, Șeful Secției de Neurochirurgie de la Spitalul Clinic Sanador. Neurochirurgul, care face anual cel puțin 300 de intervenții complexe, are la activ numeroase specializări în străinătate: La Zaragosa, Spania - curs al Societății Europene de Neurochirurgie, la Belison, Tel Aviv, Israel - curs de perfecționare Ierusalim; la fel și la Universitatea Rotterdam, Olanda (conducator prof Brackman) și la Brugges, Belgia, cursul Societății Europene de Neurochirurgie. O parte dintre specializări le-a făcut peste Ocean, spre exemplu la Universitatea Virginia, Charlottesville, USA - Departamentul de Neurochirurgie, sub conducerea d-lui Profesor L. Steiner, Jhon Jane si Neil Kassel (neurochirurgie spinală și Gamma knife), apoi la Universitatea Wayne din Detroit, Michigan, USA - neurochirurgia anevrismelor și a tumorilor cerebrale sub conducerea prof Fernando Diaz și Paul King, la Universitatea Indiana, Indianapolis, Universitatea din Alabama, Birmingham și Unversitatea Georgia, din Augusta.

Neurochirurgia: trecut, prezent și viitor

Cei doi invitați la Interviurile DC Medical vor vorbi despre neurochirugie, dar din unghiuri diferite.

Profesorul Vlad Ciurea ne va face o scurtă trece în revistă a Neurochirurgiei în România. De unde a plecat și unde a ajuns în ziua de azi această disciplină. El ne va povesti și cum a pus la punct cea mai scumpă sală de operații din țară. În continuare, dr. Ovidiu Grămescu va vorbi despre Neurochirurgia în ziua de azi, cum se face ea la Spitalul Clinic Sanador. Care sunt avantajele acestui spital privat pentru pacienți dar și pentru medici, de ce aleg pacienți străini să se opreze aici și, nu în ultimul rând, vom vorbi despre cazuri medicale de referință.

Interviul de excepție va fi transmis în aceast seară, de la ora 18.00, pe pagina de Facebook și pe canalul de Youtube ale DC MEDICAL, iar ulterior va putea fi urmărit și aici.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel