Noduli pulmonari, noi recomandări privind evaluarea și tratamentul

Alexandra Mănăilă |
Data actualizării: | Data publicării:
Radiografie
Radiografie

Radioterapia stereotactică a demonstrat cele mai bune rezultate în comparație cu lobectomia la pacienții cu noduli pulmonari în sticlă mată, arată noi cercetări care sugerează că medicii ar trebui să crească timpii de urmărire pentru evaluarea acestor noduli de la unul la trei ani.

 

Cercetătorii au creat un model de simulare pentru un milion de pacienți ipotetici cu noduli pulmonari în sticlă mată, supuși urmăririi după recomandările recomandate de Lung-Imaging Reporting and Data System (Lung-RADS). Intervalul de vârstă inițial a fost de 55-75 de ani (mediu, 64 de ani).

Nodulii s-ar putea dezvolta și dezvolta componente solide în timp. Ratele maligne semnificative din punct de vedere clinic au fost calibrate la datele din studiul național privind screeningul pulmonar. Medicul Mark M. Hammer, de la Spitalul Femeilor din Boston și colegii săi au testat eficacitatea monitorizării anuale prin tomografie computerizată CT comparativ cu intervalul de trei ani. Ei au comparat, de asemenea, trei strategii de tratament: radioterapia stereotactică a corpului (SBRT), chirurgie și fără terapie.
2,3% din noduli au prezentat malignități semnificative din punct de vedere clinic, iar 30% din nodulii Lung-RADS categoria 4B sau 4X au reprezentat malignități semnificative din punct de vedere clinic. Supraviețuirea globală la 10 ani a fost de 72%, cu urmărirea anuală și de 71% la o perioadă de urmărire de trei ani. Rezultatele cercetătorilor sugerează că intervalul de urmărire pentru nodulii pulmonari nonsolidați poate fi mărit la 3 ani.

,,Rezultatele noastre susțin creșterea intervalului de urmărire pentru GGN la 3 ani. în timp ce există o rată ridicată de malignitate în acești noduli la biopsie, rata de malignitate semnificativă clinic este mai mică și, în general, aceste afecțiuni maligne demonstrează un curs indolent, a declarat Hammer, cercetător implicat în studiu, potrivit Health Imaging.com.

Echipa a descoperit că radioterapia stereotactică este tratamentul cel mai eficient. Supraviețuirea globală la pacientii tratați astfel a fost de 80%, comparativ cu 79 % după o intervenție chirurgicală și 74% fără nici o terapie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel