Noi măsuri de prevenție: Ioana Mihăilă, declarații despre noile măsuri pentru limitarea răspândirii virusului

DCMedical Team |
Data publicării:
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății
Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre cele mai noi măsuri luate în contextul pandemiei. 

"Este vorba despre măsuri de prevenţie. Atunci când observăm că cifrele pandemice cresc, trebuie să ne respectăm obiective prioritare: acelea sunt închiderea cât mai târzie sau dacă se poate deloc a şcolilor, pentru că educaţia este o prioritate; eliminarea sau reducerea cât de mult posibil a restricţiilor pentru persoanele vaccinate; nu considerăm că persoanele vaccinate ar trebui să aibă restricţionat dreptul de a merge la restaurant sau la cumpărături sau în altă parte. Al treilea principiu este a nu închide economia.

Acestea sunt cele trei linii mari după care ne ghidăm atunci când luăm în considerare posibile măsuri de prevenţie, măsuri de prevenţie care vor fi aplicate în funcţie de evoluţia epidemiei, în funcţie de gradul de ocupare al spitalelor. Ce e demn de menţionat este că încă lumea are timp să se vaccineze şi că vaccinarea va aduce beneficii atât pentru propria persoană, cât şi pentru cel de lângă noi care nu va mai fi internat în spital cu o formă uşoară sau severă de Covid dar care va putea şi va avea acces în spitale dacă acestea nu vor mai fi supraîncărcate cu pacienţi infectaţi cu Covid", a anunţat Ioana Mihăilă, ministrul Sănătăţii. 

Citește continuarea pe DC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel