Nou RECORD de vaccinare în SUA: 3,4 milioane de doze de vaccin COVID-19 într-o zi! 518 milioane de doze administrate în lume

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay
Vaccinare COVID-19. Foto: Pixabay

SUA a doborât recordul anterior pentru administrarea de doze de vacvin COVID-19 într-o singură zi, ajungând vineri la 3,4 milioane de doze într-o zi, potrivit Casei Albe.

De ce contează: președintele Joe Biden a stabilit joi un nou obiectiv de 200 de milioane de doze administrate în primele sale 100 de zile de funcție. La media actuală de șapte zile, care a crescut la 2,62 milioane de doze zilnice odată cu noul record vineri, SUA ar atinge confortabil acest obiectiv înainte de cea de-a 100-a zi, care va fi 30 aprilie.

În SUA sunt aprobate 3 vaccinuri COVID-19: Pfizer-BioNTech, Moderna și Johnson&Johnson. 

Potrivit cifrelor: statele americane au raportat un total de 137 milioane de doze de vaccin, cu aproximativ 117 milioane administrate de la inaugurarea Biden, conform Bloomberg.

- 26,3% dintre americani au primit cel puțin prima lor doză, iar 14,3% au fost complet vaccinați.

- Președintele Biden a cerut fiecărui stat să facă fiecare adult eligibil să primească un vaccin până la 1 mai și peste 40 de stat au anunțat deja că intenționează să respecte sau să depășească acest termen.

Asta nu înseamnă neapărat că statele au suficiente provizii de vaccin pentru a oferi vaccinarea tuturor celor din noile grupuri, ceea ce ar putea încetini ritmul vaccinărilor, notează www.axios.com.

Conform Bloomberg, la nivel mondial în 140 de state au fost administrate deja 518 milioane de doze de vaccin COVID-19. În lume, s-au făcut vineri aproximativ 13,1 milioane de doze.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel