Nouă metodă de testare COVID-19 pentru copii și adolescenți, lansată în Canada

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Copil. Foto: Pexels / Rene Asmussen
Copil. Foto: Pexels / Rene Asmussen

O nouă și unică metodă de testare COVID-19 special destinată copiilor și adolescenților, care nu suportă introducerea unor tampoane atât de adânc în nas și în gât, a fost lansată de canadieni. 

Noua metodă de testare COVID-19 presupune gargara! canadienii susțin că acest test, primul de acest fel, este la fel de precis ca cele care utilizează un tampon nazal, ar este mult mi sigur ș mai ușor de făcut copiilor și adolescenților, care au vârste cuprinse între 4 și 19 ani.

Potrivit unui expert citat de presa canadiană testul e extrem de ușor de făcut: „E o gargară cu o soluție salină. Puneți puțină soluție salină normală, deci apă sterilă, în gură, și o plimbați puțin în jur, apoi o scuipați într-un tub mic și aceasta este o modalitate mai ușoară de a o colecta probe de la copii și adolescenți”, a explicat acesta. 

Oficiali din sistemul de sănătate canadian spun că au comparat rezultatele noilor teste cu cele deja clasice, atât la copii, cât și la adulți, și au constatat că rata de detectare a COVID-19 a fost foarte similară între tamponul nazal și noul test pe bază de gargară.

Proba prelevată prin gargară se duce și ea la un laborator pentru prelucrare, doar că de data aceasta testul nu trebuie să fie administrat de un profesionist din domeniul sănătății, ca în cazul tampoanelor nazale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel