Nouă tulpină a coronavirusului, identificată în Africa de Sud: eficiența vaccinului, incertă

Angela Sabău |
Data publicării:

Varianta coronavirusului din Africa de Sud „este mai mult o problemă” decât tulpina din Marea Britanie, spune secretarul pentru sănătate.

Ministrul britanic al Sănătății, Matt Hancock, a declarat că este „extrem de îngrijorat de varianta sud-africană” a noului coronavirus și l-a descris ca fiind „chiar mai mult o problemă” decât noua tulpină britanică. „Aceasta este o problemă foarte, chiar semnificativă”, a declarat Hancock.
Marea Britanie a restricționat deja zborurile din Africa de Sud și a decis ca toți care sosesc de acolo pe teritoriul țării să stea în carantină. 
Între timp, un om de știință de la Oxford a spus că există un „mare semn de întrebare” în ceea ce privește eficacitatea vaccinurilor actuale pentru varianta sud-africană, notează CNN.
„Sentimentul meu este că vaccinul va fi încă eficient împotriva tulpinii Kent”, a declarat Sir John Bell pentru Times Radio, adăugând „Nu știu despre tulpina sud-africană, există un mare semn de întrebare cu privire la asta”.
Varianta britanică se crede că a provenit din sud-estul Angliei. Oamenii de știință britanici spun că modelul mutațiilor îl face mai ușor de transmis, dar nu pare să provoace boli mai severe.
Mutațiile asociate formei din Africa de Sud sunt într-adevăr schimbări destul de substanțiale în structura proteinei, a adăugat Bell.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel