NUMEROLOGIA CHINEZĂ: numere norocoase, numere care aduc ghinion. Semnificații

Dana Lascu |
Data publicării:
În numerologie cifrele au anumite atribute. Foto: Pixabay
În numerologie cifrele au anumite atribute. Foto: Pixabay

În numerologia chineză cifrele au anumite semnificații, mai ales în funcție de pronunția numelui lor și de asemănarea acesteia cu alte cuvinte. Unele sunt considerate norocoase, altele că aduc ghinion.

Șase, opt și nouă sunt considerate cele mai norocoase numere, în China. Și oricum sunt pronunțate numele acestor numere (omofonii lor, adică) toate au semnificații de bun augur.

Numărul 6 pronunțat ca „Liu”, care înseamnă „neted” și „bine”, iar pentru chinezi este un semn că totul va merge bine. De aceea, atunci când ei își aleg numere de telefon, le place să aibă mai multe numere 6 în ele. 

Opt are pronunția similară cu cuvintele „bogăție” și „avere”, astfel încât oamenii de afaceri preferă cifra. 

Numărul 9 pronunțat ca „Jiu”, care în chineză înseamnă veșnicie, longevitate și eternitate. În cultura chineză, este asociat cu împăratul Chinei care avea pe hainele sale nouă dragoni, iar Orașul Interzis din Beijing are în total 9.999 de camere și jumătate. Când se îndrăgostesc, chinezii trimit 9 sau 99 de trandafiri pentru a-și arăta iubirea eternă.

Numere ghinioniste

Chinezii evită câteva numere. Patru este considerat cel mai nefericit număr, deoarece cuvântul se pronunță asemănător cu cel pentru „moarte”. Nici chinezilor, la fel cum nici occidentalilor, nu le place numărul 13. Totuși, la chinezi are și o semnificație mai bună, deoarece poate avea aceeași pronunție cu cuvântul „avere”.

Un alt număr evitat de chinezi este șapte care au semnificația de „plecat”. De asemenea, are aceeași pronunție cu cuvântul „înșelat” și de asta este evitat. 

Ce înseamnă celelalte numere

Zero - înseamnă totul sau nimic. Este nelimitat. Chinezii cred că totul începe cu 0.

Unu - înseamnă primul. Este cel mai simplu număr, dar și cel mai complex în ceea ce privește semnificația sa în cultura chineză. Nu este nici de bun augur, nici de rău augur. Oamenii îl folosesc pentru a numi câștigătorul. Are și sensul de început, singurătate, singur. De exemplu: 11 noiembrie este ziua celor singuri în China, deoarece data are patru „1” – adică 11.11 - care reprezintă singurătatea absolută.

Doi - înseamnă „dublu”, „înfrățit” și „din nou”. În majoritatea cazurilor, este un număr norocos în cultura chineză, deoarece chinezii cred că toate lucrurile vin în perechi. Dar, în unele zone, oamenii folosesc acest număr pentru a descrie că cineva este prost și nesăbuit, ceea ce este ironic.

Trei - este un număr norocos în cultura chineză, deoarece pronunțarea lui sună similar cu caracterul „nașterii”. Pentru viața unui popor, există trei etape importante: naștere, căsătorie și moarte. Puteți vedea că numărul 3 este foarte utilizat în cultura, istoria și multe altele din China: există trei chei ale râului Yangtze; Trei înțelepți și trei regate în istoria Chinei; trei săli ale Orașului Interzis din Beijing ...

Cinci – este un număr neutru în cultura chineză. Este norocos deoarece se referă de obicei la Împăratul Chinei. Există cinci binecuvântări în China - bogăție, fericire, longevitate, noroc și prosperitate. Tot în astrologia chineză, există cinci elemente - Metal, Lemn, Apă, Foc și Pământ. Există cinci tipuri de cereale principale în China. Deoarece are aceeași pronunție cu cuvântul „nimic” în chineză, poate avea și un sens negativ. Însemna, de asemenea, și „eu” din cauza pronunției similare cu acest cuvânt în chineză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel