Oana Zamfir, dezvăluire-cheie după tragedia de la Matei Balș. Dr. Adrian Marinescu, nevoit să recunoască: “Așa este”

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul Matei Balș din Capitală, a recunoscut că centralele termice nu sunt încă funcționale la spitalul care a luat foc în urmă cu câteva zile. 

Oarecum, medicul Marinescu a fost nevoit să recunoască informația, după ce jurnalista Oana Zamfir i-a adresat întrebarea.

„Stați să le punem față în față. Corpul de control al premierului se duce și verifică punctul termic cu Colentina, că e centrală comună. Colentina, spital COVID. Balș, mare spital COVID. Deci, cele mai grele din București în momentul acesta. Și constată că - nu sunt eu mare specialist acum, dar dacă am reținut bine - maximum 19 grade în saloane. Să-l ferească Dumnezeu (n.r. pe Nicușor Dan) să-l lovească pe el COVID-ul și să stea la 19 grade cu masca de oxigen pe față. (...) Potrivit informațiilor mele, în luna ianuarie, deja s-au tras conductele, să fie autonomi și, în ziua în care a ars spitalul, au venit și centralele. Corect, domnule doctor?”, l-a întrebat Oana Zamfir pe Adrian Marinescu.

„Așa este”, a venit răspunsul. „Centralele termice vor fi puse în funcțiune în cel mai scurt timp. Vom fi independenți, din acest punct de vedere e o rezolvare”, a spus medicul la Antena 3. 

Dr. Adrian Marinescu atrage atenția că în încăperi cu concentrație mare de oxigen și fără sistem de aerisire este uneori nevoie de deschiderea geamului, ceea ce în perioada rece poate duce din nou la o problemă cu încălzirea pacienților și căutarea de soluții improvizate.

"Avem o perioada mai bună cu pandemia, echilibrată. Dar nu știm ce ne așteaptă. Dacă ne aducem aminte, în urmă cu două luni, pacienții așteptau la camera de garda că nu aveam altă soluție. Cei cu forme severe, 30-40 de pacienți așteptau peste noapte. Ce s-ar întâmpla în momentul de față, apropo de soluțiile care trebuie să vină foarte repede?

Poate să fie o situație mai grea și mă întreb cum s-ar rezolva. Sursele ar fi și mai multe, oamenii ar stă cu buteliile de oxigen în camera de garda, și până la urmă discutăm de aceeași concentrație de oxigen. Dacă acea concentrație crește și nu avem un sistem de ventilație deschidem geamul. Dacă e frig, e greu de realizat.", a precizat medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy - smt4.5.3
pixel