Obiceiul care duce la căderea părului. Trucurile de aplicat în sezonul rece pentru o podoabă capilară de invidiat

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
obiceiul care duce la caderea parului - FOTO: Freepik@volodymyr-t
obiceiul care duce la caderea parului - FOTO: Freepik@volodymyr-t

Obiceiul care duce la căderea părului îți face podoaba capilară mult mai fragilă în această perioadă a sezonului rece. 

Obiceiul care duce la căderea părului. Vremea rece și condițiile aspre pot determina unele persoane să piardă mai mult păr în fiecare zi decât sunt obișnuite. În timp ce o persoană obișnuită poate să-și piardă în jur de 100 de fire de păr în fiecare zi, în lunile de toamnă și iarnă, părul poate trece printr-un ciclu de cădere cunoscut sub numele de ”cădere sezonieră”.

Conform unui studiu recent realizat de Faith In Nature, unul din 16 britanici afirmă că experimentează căderea părului în lunile mai reci, în timp ce unul din 10 spune că părul lor devine mai fragil. Expertul în căderea părului și îngrijirea acestuia, Nosheen Choudhry, a asigurat că acest fenomen este complet normal. 

”Căderea părului apare din cauza aerului uscat din vremea rece, care poate să înlăture umiditatea din scalp și păr, provocând, de asemenea, mătreața. Poți experimenta, de asemenea, o schimbare în textura părului tău, deoarece acesta va fi mai uscat, ceea ce cauzează ruperea părului și, implicit, căderea acestuia”, a spus Nosheen Choudhry, potrivit Express.

Potrivit lui Nosheen, căderea părului sezonieră este mai comună decât cred oamenii.

”Mulți bărbați și femei se confruntă cu probleme ale scalpului și părului în timpul iernii. Înțelegem cât de intimidant și jenant poate fi atunci când experimentezi căderea părului brusc.

Pot exista atât de multe cauze externe, dar este important să păstrezi o rutină bună de îngrijire a părului în timpul iernii și să fii consecvent cu aceasta”, a mai spus expertul.

Dușul fierbinte favorizează căderea părului

Expertul a subliniat care este obiceiul banal care favorizează căderea părului. 

”Deși este foarte tentant, mai ales în lunile reci, ar trebui să eviți să faci dușuri fierbinți, deoarece acestea pot usca părul și scalpul, agravând căderea părului”, a mai spus Nosheen Choudhry. 

Cum poți preveni căderea părului

Alte modalități de a minimiza efectele căderii părului sezoniere, conform experților:

Dietă adecvată

Asigură-te că nu ai deficiențe în niciun nutrient cheie, consumând o dietă echilibrată și menținându-ți hidratarea. Poți, de asemenea, să consulți medicul pentru un test de sânge pentru a depista eventuale deficiențe și să iei suplimente acolo unde este necesar.

Utilizează ulei pentru păr

Uleiurile pentru păr, cum ar fi uleiul de rozmarin, au devenit virale pe platforme de socializare precum TikTok în ultimele luni, dar mai multe studii au sugerat că utilizarea uleiurilor pentru păr este benefică pentru persoanele care experimentează căderea părului, deoarece ajută la promovarea creșterii noi. Nosheen recomandă aplicarea uleiului pe păr cel puțin o dată sau de două ori pe săptămână și are propria gamă de produse pentru păr.

Gestionează stresul

Stresul poate juca un rol important în orice cădere neașteptată a părului. Încearcă să gestionezi stresul sezonier suplimentar prin exerciții, îngrijire personală sau discuții cu alții.

Somn de calitate

Lipsa somnului face ravagii în organismul nostru chiar și în cele mai bune momente, deci este crucial să încerci să obții numărul recomandat de ore de somn pentru a preveni căderea excesivă a părului.

Protejează-ți părul de condițiile neprielnice

Rareori ieșim din casă în toamnă sau iarnă fără să ne împachetăm într-un palton preferat, dar temutul ”păr de șapcă” poate face ca mulți dintre noi să evite să-și acopere capul. Protejarea părului de elementele exterioare prin purtarea șepcilor și înfășurarea în eșarfe este crucială pentru a te proteja de căderea excesivă a părului.

Dacă căderea părului îți cauzează îngrijorare, lasă pete chelie sau persistă pentru o perioadă prelungită, consultă un profesionist din domeniul sănătății sau un tricolog/dermatolog înregistrat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel