OMS îndeamnă la renunțarea la planurile de vacanță, de sărbători: "Mai bine un eveniment anulat decât o viață anulată"

Adisa Codruț |
Data publicării:

OMS îndeamnă la renunțarea la planurile de vacanța de Crăciun, din cauza variantei Omicron, care a devenit dominantă în Europa și se răspândește cu repeziciune. 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îndeamnă oamenii să renunța ela planurile de vacanță, din cauza vitezei cu care se răspândește Omicron, potrivit BBC. "Mai bine un eveniment anulat decât o viață anulată", a spus șeful OMS, doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesus, care a adăugat că trebuie luate „decizii dificile”. "În unele cazuri, asta va însemna anularea sau amânarea evenimentelor", a spus el, citat de aceeași sursă.

Potrivit experților în sănătate. Omicron a devenit acum varianta dominantă în SUA. Tedros Adhanom Ghebreyesus a adăugat că acum există dovezi că varianta "se răspândește semnificativ mai repede decât Delta".

La o conferinţă cu reprezentanţii presei internaţionale de la Geneva, directorul general al OMS a declarat că informaţia care se analizează în ce priveşte Omicron arată că această variantă circulă mai rapid decât celelalte şi că "este probabil ca aceia vaccinaţi şi cei care s-au vindecat de COVID-19 să se infecteze sau să se reinfecteze".

Şeful OMS a îndemnat la o conştientizare a acestei situaţii, când mai rămân câteva zile până la sărbătorile de sfârşit de an, subliniind că este mai bine să „renunţăm azi la festivităţi, pentru ca mâine să putem celebra viaţa".

"Ne-am săturat de această pandemie. Vrem să petrecem mai mult timp alături de familia noastră, însă pentru a-i proteja pe ei, trebuie să ne protejăm înainte pe noi, acest lucru înseamnă în unele cazuri să renunţăm la evenimente. Este mai bine să anulezi acum și să sărbătorești mai târziu decât să sărbătorești acum și să te întristezi mai târziu", a spus directorul OMS, citează Digi24.

Directorul OMS a mai spus că își dorește ca "2022 să fie anul în care să punem capăt pandemiei".

"Dacă vrem să punem capăt pandemiei anul viitor, trebuie să punem capăt accesului inegal la vaccinuri şi să reuşim ca 70% din populaţia fiecărei ţări să fie vaccinată până la mijlocul anului viitor", a precizat el.

Mai multe țări, inclusiv Franța și Germania, au înăsprit regulile anti-Covid și au impus restricții de călătorie pentru a încerca să oprească răspândirea noii variante. Țările de Jos au introdus un blocaj strict în perioada Crăciunului.

Festivităţi de Anul Nou, anulate în Londra și Paris

Primarul laburist al Londrei, Sadiq Khan, a anunţat luni seară anularea festivităţilor prevăzute în capitala Marii Britanii de Anul Nou, în faţa creşterii drastice a cazurilor variantei extrem de contagioase Omicron. "Cu infecţiile de COVID-19 la niveluri record în oraşul nostru şi în Marea Britanie, sunt hotărât (...) să fac tot posibilul pentru a încetini răspândirea noii variante şi pentru a mă asigura că serviciile noastre (de sănătate publică) nu sunt copleşite în această iarnă", a afirmat Sadiq Khan într-un comunicat.

"Aceasta înseamnă că nu vom mai organiza sărbătoarea cu 6.500 de persoane prevăzută în Trafalgar Square în seara Anului Nou", a anunţat el. "Va fi foarte dezamăgitor pentru mulţi londonezi, dar trebuie să luăm măsurile potrivite pentru a reduce răspândirea virusului", a continuat primarul.

În schimb, "o emisiune spectaculoasă transmisă în direct" de BBC, "sărbătorind oraşul nostru şi subliniind momentele importante ale anului 2021, va fi piesa de bază a evenimentelor de Revelion la Londra", potrivit comunicatului primăriei.

De asemenea, la Paris au fost anulate focurile de artificii și concertele prevăzute pe Champs-Elysées, iar Marocul interzice organizarea de petreceri în locurile de primire şi a instituit interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii între orele 00.00 şi 06.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel