OMS: O persoană moare de COVID la fiecare 18 secunde

Irina Radu |
Data publicării:

În doar cinci luni, au murit mai mulți oameni de COVID decât de malarie, una dintre cele mai periculoase boli din lume, spun reprezentanții OMS.

Boala respiratorie cauzată de noul coronavirus este deosebit de periculoasă pentru vârstnici, deşi şi adulţii şi copiii sunt printre cele 500.000 de victime şi peste 10 milioane de cazuri raportate.

Rata de deces medie se ridică la 78.000 pe lună, comparativ cu 64.000 de decese provocate de SIDA şi 36.000 de decese de malarie, potrivit cifrelor furnizate de reprezentanții OMS

"Știm despre acești viruși de peste zece ani că scapi repede, dar trebuie ca măsurile de relaxare să se ia încetișor. Din nefericire, ceea ce s-a făcut a fost exact opusul. A durat prea mult până la carantină, în general. Unele țări au avut succes, altele nu, sunt lecții de învățat de la toate. Dar relaxarea măsurilor nu s-a făcut lent, iar acest virus nu a terminat încă cu noi.", a afirmat Rahul Janidal, medic chirurg neurolog în Los Angeles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel