OMS: Varianta indiană a virusului COVID, detectată în 44 de țări

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a detectat varianta care stă la originea exploziei numărului de cazuri de COVID-19 din India în zeci de alte ţări din întreaga lume, a anunţat, miercuri, 12 mai, agenţia pentru sănătate din cadrul Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), relatează AFP.

Varianta B.1.617, care a apărut pentru prima dată în India în octombrie, a fost detectată în secvenţe de genom descărcate în baza de date GISAID "provenite din 44 de ţări din toate cele şase regiuni ale OMS", afirmă OMS, adăugând că a primit "notificări privind detectarea în alte cinci ţări".

În afară de India, în Marea Britanie a fost detectat cel mai mare număr de cazuri de contaminare cu varianta B.1.617.

Varianta indiană îi îngrijorează pe experții OMS

 

Această variantă a fost descrisă săptămâna aceasta de OMS drept "îngrijorătoare" şi reprezintă unul dintre motivele - însă nu singurul - care explică explozia pandemiei din India şi cel mai grav focar al pandemiei din lume în prezent.

B.1.617 s-a alăturat listei altor trei variante, cele care au apărut pentru prima dată în Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud, care sunt considerate mai periculoase decât versiunea originală a coronavirusului, fie pentru că sunt mai contagioase, letale sau rezistente la anumite vaccinuri.

În ceea ce priveşte varianta apărută în India, aceasta a fost adăugată pe listă deoarece este mai contagioasă.

Potrivit statisticilor oficiale, circa 4.000 de persoane mor în prezent zilnic din cauza COVID-19 în India, unde numărul total al deceselor asociate COVID-19 de la izbucnirea epidemiei este de aproape 250.000. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel