Orban, decizie. Dacă nu se rezolvă lipsa medicamentelor, conducerea ANMDM pleacă acasă. Euthyrox

Adisa Codruț / 06 apr 2020 / 10:29
pastile
pastile

Primul ministru Ludovic Orban a luat o decizie: dacă nu e în stare să rezolve criza medicamentelor conducerea ANMDM „pleacă acasă”. Unul dintre medicamentele care lipsesc de săptămâni bune de pe piață este Euthyrox.

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică seara, la un post TV, că i s-a garantat că se va rezolva problema lipsei unor medicamente de pe piață, altfel, a spus el, conducerea Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (ANMDM) „va trebui să plece acasă".

Premierului i s-a atras atenția despre criza Euthyrox și a unor medicamente pentru diabet, care de mai multe săptămâni lipsesc din farmacii.

„Euthyrox este pentru tiroidă, aici am avut o discuție cu ANMDM, am participat săptămâna trecută la ședința operativă de la Ministerul Sănătății și mi s-a garantat că de săptămâna viitoare există o substanță echivalentă, că se va rezolva problema. De asemenea, e o problemă pe piață legată de tratamentul pentru diabet. Sunt două produse acolo. Mi s-a garantat, dacă nu, va trebui să plece acasă conducerea ANMDM pentru că trebuie să stabilească cu producătorii și producătorii care sunt pe piața românească să garanteze stocurile necesare pe o perioadă de timp, mi se pare că pe șase luni de zile. Ori dacă un producător sau un distribuitor nu își respectă această înțelegere și ANMDM nu ia decizii, înseamnă că ANMDM nu funcționează", a spus Ludovic Orban, într-un interviu la România TV.

Premierul a adăugat că trebuie acordată atenție creșterii producției interne a unor medicamente căutate.

„Trebuie să avem în vedere creșterea capacității de a produce cât mai multe medicamente care sunt căutate. De asemenea, să fim mai atenți cu introducerea de alte medicamente, cam multe cazuri pe care le-am întâlnit în care produse fabricate în România au fost scoase de piață chiar de ANMDM numai pentru a face loc unor substanțe echivalente la prețuri de 20 până la 50 de ori mai mari față de produsele care ar fi fost fabricate în România", a arătat Orban.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy