ORDONANŢA MILITARĂ 4. Vela: Cele mai dure măsuri din ultimii zeci de ani

Marcel Vela, Ministrul de Interne, a anunțat Ordonanţa militară numărul 4, emisă în contextul stării de urgenţă.

"Sunt măsuri dure, poate cele mai dure pe care le-a avut România ultimilor zeci de ani pentru că asta cere situaţia în care ne aflăm. Este dureros momentul prin care trecem. Este greu să ţi se îngrădească unele drepturi şi ca libertatea să depindă de o declaraţie. Gândiţi-vă că nerespectându-le putem ajunge la adevărate tragedii", a spus Marcel Vela.

 

Principalele declaraţii ale lui Marcel Vela:

- Am clarificat cu privire la pers. peste 65 de ani un interval orar în care pot să-şi rezolve probleme de natură medicală, tratamente oncologice, dializă, deplasare care se poate face folosind mijloacele proprii sau ale familiilor lor, mijloace de transport santiare, toate acestea în intervalul orar normal, pe întreaga perioadă a zilei.

- Am permis deplasarea în afara locuinţei persoanelor peste 65 de ani şi în intervalul 20-21 pentru nevoile animalelor de companie sau domestice. Pentru acest interval nu e nevoie de declaraţie.

- Cei care sunt în izolare la domiciliu, identificaţi şi verificaţi, dacă încalcă regulile izolării, intră direct în carantină şi, obligatoriu, vor suporta toate cheltuielile care implică această carantinare. Cei care nu respectă carantinarea vor intra încă 14 zile în carantinare, suportând şi ei toate cheltuielile carantinării.

- Am stabilit: conducătorii auto care intră în ţară, cei care conduc tot ceea ce ţine de tonaj mai mare de 2,4 tone au 3 opţiuni pentru a-şi proteja familiile: fie angajatorul le asigură un loc în care să se izoleze între curse, fie declară că se izolează la domiciliu cu familia, fie autorităţile locale pun la dispoziţie spaţii de carantinare la cerere, cu plata costurilor aferente.

- Aceleaşi condiţii le aplicăm şi piloţilor de aeronave şi personalului navigant.

 

 

Citește continuarea pe DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel