Papa Francisc, bolnav. Cu ce probleme medicale se confruntă Suveranul Pontif. Și-a anulat vizitele

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
papa francisc - FOTO: Captură: YouTube@Vatican News
papa francisc - FOTO: Captură: YouTube@Vatican News

Papa Francisc se confruntă, din nou, cu probleme de sănătate. Suveranul Pontif și-a anulat toate vizitele pe care le avea programate.

Papa Francisc a lipsit vineri de la întâlniri pentru că avea febră, a anunțat Vaticanul. Nu au existat detalii despre cât de bolnav era Francisc. Ultima dată când a făcut febră gravă, în martie, Suveranul Pontif în vârstă de 86 de ani a fost dus de urgență la spital, unde a fost diagnosticat cu bronșită acută. Acesta a primit antibiotice intravenoase și a fost externat trei zile mai târziu.

Un oficial de la Vatican, care a vorbit sub rezerva anonimatului deoarece nu era autorizat să vorbească despre starea de sănătate a Papei, a declarat că Papa Francisc nu a primit pe nimeni în audiență vineri "din cauza stării febrile", notează Associated Press News.

Nu au fost programate audiențe oficiale vineri, dar Papa Francisc păstrează o agendă separată, privată și neoficială de întâlniri cu persoanele pe care le primește la hotelul său.

Papa Francisc a avut o săptămână încărcată, prezidând o reuniune a conferinței episcopale italiene, participând joi după-amiază la o întâlnire cu fundația sa școlară Scholas Occurentes, precum și întâlnindu-se cu alți câțiva prelați și demnitari în vizită.

Suveranul Pontif urmează să prezideze duminică slujba de Rusalii în Bazilica Sfântul Petru.

Vezi și: Cancerul de sân: importanța biopsiei în diagnostic și tratament. Alexandru Blidaru, semnal de alarmă: La aproape 80% dintre paciente se face mastectomie

Papa Francisc, febră

Matteo Bruni, directorul Biroului de presă al Sfântului Scaun, a declarat pentru CNA că ”din cauza unei stări febrile, Papa Francisc nu a primit pe nimeni în audiență în această dimineață”.

Începând de vineri după-amiază, Papa Francisc nu are nicio întâlnire publică programată pentru 27 mai, potrivit calendarului Vaticanului. În prezent, Papa Francisc este programat să țină o slujbă în Bazilica Sfântul Petru pentru solemnitatea Cincizecimii din 28 mai, urmată de recitarea antifonului Regina Caeli.

Papa Francisc, în vârstă de 86 de ani, a fost spitalizat timp de patru zile la sfârșitul lunii martie din cauza unei infecții pulmonare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel