Papa Francisc, despre efectele crizei COVID-19: după luni grele de pandemie avem nevoie de fraternitate

Adisa Codruț / 13 sep 2021 / 14:46
Papa Francisc. Foto: DC News
Papa Francisc. Foto: DC News

Papa Francisc, aflat în vizită oficială până miercuri în Slovacia, a făcut apel luni la „o fraternitate” care să depășească granițele în Europa, aflată acum în situația de a-și relansa economia slăbită de pandemia de COVID-19.

„Fraternitatea este cea de care avem nevoie pentru a promova o integrare din ce în ce mai necesară. (...) Acest lucru este acum urgent deoarece, după luni grele de pandemie COVID-19, se anunță, cu numeroase dificultăți, o mult așteptată relansare economică, favorizată de planurile de redresare din Uniunea Europeană”, a declarat Papa Francisc, în fața autorităților politice și civile din această țara cu 5,4 milioane de locuitori, unde a sosit duminică, după o scurtă escală la Budapesta.

Slovacia a înregistrat la începutul anului cele mai ridicate rate de contagiune și de deces asociate COVID-19 din lume și a raportat peste 12.000 de decese de la începutul pandemiei.

Papa Francisc a rezumat istoria țării drept „un mesaj de pace”, subliniind nașterea „fără conflict” în urmă cu 28 de ani a Republicii Cehe și a Slovaciei.

„Această țară trebuie să-și reafirme mesajul de integrare și de pace și faptul că Europa se distinge printr-o solidaritate care, depășind frontierele, o poate readuce în centrul istoriei”, a subliniat el.

Suveranul Pontif a subliniat că într-o lume total interconectată „nimeni nu se poate izola, ca individ, ca națiune”, o lecție importantă învățată în urma pandemiei, notează Agerpres. 

Papa Francisc, care pledează pentru o lume mai corectă post-pandemie, consideră că „nimeni nu ar trebui stigmatizat sau discriminat”, în timp ce viitorul trebuie să aducă o „luptă serioasă împotriva corupției” și să asigure dreptul la un loc de muncă.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy