Papa Francisc şi fostul suveran pontif Benedict al XVI-lea s-au vaccinat anti-COVID-19

Atât papa Francisc, cât şi fostul suveran pontif Benedict al XVI-lea au primit prima doză a vaccinului împotriva COVID-19, a anunţat joi Vaticanul, potrivit Reuters.

Papa Francisc, în vârstă de 84 de ani, şi fostul suveran pontif Benedict, în vârstă de 93 de ani, au fost vaccinaţi în cadrul programului de inoculare de la Vatican care a demarat miercuri.

Ambii sunt sunt vulnerabili la contractarea virusului având în vedere vârsta înaintată.

Papa Francisc este probabil mai expus riscului întrucât în tinereţe, pe când se afla în Argentina, a suferit o intervenţie chirurgicală prin care i-a fost extirpată o parte dintr-un plămân în urma unei infecţii.

Fostul papă Benedict are o stare de sănătate fragilă şi suferă de numeroase afecţiuni asociate vârstei înaintate, cum ar fi artrita.

La Vatican s-au înregistrat mai puţin de 30 de cazuri de coronavirus, cele mai multe printre membrii Gărzii Elveţiene, care trăiesc în regim de cazarmă.

Papa Francisc a declarat în weekend că toată lumea ar trebui să se vaccineze. ''Este o alegere etică pentru că te joci cu sănătatea ta, cu viaţa ta, dar şi cu vieţile celorlalţi'', a declarat suveranul pontif pentru postul italian de televiziune Canale 5, citat de Reuters

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel