Papucii de casă, efect asupra sănătății. Ce se întâmplă când îi porți. Nu te-ai fi așteptat la aceste răspunsuri

Monika Baciu |
Data publicării:
papucii de casa - FOTO: Freepik
papucii de casa - FOTO: Freepik

Papucii de casă îți pot influența sănătatea. Află în ce fel.

Papucii de casă au efecte asupra sănătății. Așa că știm cu toții cât de relaxanți sunt papucii de casă de calitate, în special cei confecționați manual de artizani pricepuți, cu sute de ani de experiență. Dar purtarea papucilor acasă este bună pentru tine? 

Purtarea papucilor acasă este în general bună. Ajută la prevenirea accidentelor, cum ar fi alunecările, vă mențin casa mai curată și previn răspândirea infecțiilor fungice. De asemenea, pot reduce cazurile de răceală și gripă, opresc durerile de picioare, vă protejează șosetele și vă pot face mai productivi, notează Loungers Way

Papucii de casă te pot face mai productiv

Potrivit unui studiu recent realizat la Universitatea din Warwick, s-a dovedit că muncitorii mai relaxați sunt mult mai productivi decât omologii lor stresați! Papucii care îți amortizează picioarele într-un stil moccasin structurat, în special cei care sunt confecționați folosind caracteristici de confort chintesențale, cum ar fi un branț de amortizare, îți vor garanta o moliciune fără precedent și te vor ajuta să nu simți presiunea asupra tălpii. 

Purtarea papucilor de casă te ajută să te relaxezi. Admirând măiestria și frumusețea lor, se va adăuga, fără îndoială, la vibe-ul tău relaxat și te va pregăti să abordezi orice ai amânat sau chiar noi proiecte artistice. Purtarea papucilor de casă este o modalitate instantanee de relaxare. 

Vezi și: Planta aromatică ce curăță rinichii. Reduce inflamația, îmbunătățește circulația sângelui. Este supranumită planta nobilă

Papucii de casă previn răceala și gripa

Deși cei mai mulți dintre noi ne amintim de părinții noștri care ne-au îndemnat să "ne luăm papucii de casă sau ne vom alege cu o răceală”, nu este surprinzător să descoperim că nu este pur și simplu doar folclor sau un mit urban.

Acest lucru este deosebit de important pentru picioarele tale, potrivit cercetătorilor de la Centrul Comun de Frig al Universității Cardiff. În studiile lor îndelungate care se întind pe o perioadă de peste 25 de ani, ele explică modul în care corpul tău trece prin schimbări specifice atunci când picioarele tale sunt reci, ceea ce reduce capacitatea organismului de a îndepărta bolile și starea de rău.

Fiind rece în multe feluri, inclusiv picioarele reci pot încetini mișcarea firelor de păr mici din nas care filtrează germenii. Această mișcare mai lentă este de natură să crească riscul de a dezvolta boli în timpul vremii reci. 

"Răcirea picioarelor face ca vasele de sânge din nas să se contracte. Este o acțiune reflexă protectoare care încetinește pierderea de căldură din organism, pentru a încerca să te țină cald. Pielea devine albă, interiorul nasului și gâtului devine alb și fluxul de sânge către nas este redus. Celulele albe care luptă împotriva infecțiilor se găsesc în sânge, deci atunci există mai puține celule albe pentru a lupta împotriva virusului", a precizat profesorun Ron Eccles.

Deci, asigurându-vă că purtați papuci realizați nu numai din țesături luxoase, ci și confortabile, vă veți menține picioarele calde pe măsură ce temperatura scade. 

Vezi și: Triunghiul morții, zona de pe corp care te poate ucide. Unde se află. Infectează sângele și atacă creierul

Papucii de casă scad riscul infecțiilor fungice

Nu este doar din întâmplare că vi se înmânează adesea papuci atunci când vizitați o saună spa sau alte zone publice ale hotelurilor. Suntem cu toții familiarizați cu papucii de bumbac sau alte tipuri de încălțări atunci când ne relaxăm în zona piscinei. Papucii oferă o barieră de protecție.

Papucii nu sunt acolo doar pentru confortul tău și pentru a-ți ține picioarele departe de orice resturi dăunătoare cu care ai putea intra în contact, ci aceștia acționează, de asemenea, ca o barieră pentru multe boli fungice la care altfel ai putea fi susceptibil.

Zonele publice, în special cele cu atmosfere calde aburoase, pot crea condiții ideale pentru infecții fungice, cum ar fi piciorul atletului. Acest lucru este valabil și pentru zonele de acasă, cum ar fi dușul și baia. Acesta este un alt dintre cele 7 motive pentru care papucii de casă sunt buni!

Vezi și: Murăturile, ce nu știai despre termenul de valabilitate. Dacă vezi ASTA, aruncă-le urgent

Papucii de casă previn accidentele

Podelele din lemn, gresie și linoleum pot fi extrem de alunecoase, mai ales dacă purtați doar șosete. Majoritatea papucilor au o prindere robustă pe talpă. Papucii de interior de cea mai bună calitate ar putea avea, de asemenea, caracteristici speciale, cum ar fi o talpă de cauciuc. Această talpa are o capacitate antiderapantă extrem de mare pe suprafețe denivelate/alunecoase și stabilitate excelentă.

Papucii de casă ameliorează durerile

Cu toții am făcut acel lucru în care am putea să ne plimbăm prin casă într-o zi călduroasă de vară, desculți. Cu toate acestea, atunci când ne trezim a doua zi, picioarele se pot simți dureroase și umflate.

Papucii pot oferi o barieră de susținere între picioare și unele dintre suprafețele dure ale podelei pe care le puteți avea în casă. Purtarea papucilor la domiciliu este bună, deoarece vă pot proteja picioarele de acele suprafețe mai dure ale podelei și pot reduce cazurile de picioare dureroase sau umflate.

Vezi și: Mersul nordic: de ce este bun pentru sănătate. Cum trebuie să mergi dacă vrei să slăbești

Papucii de casă mențin casa curată

Tălpile pantofilor de exterior pot fi un teren de reproducere pentru bacterii. Este surprinzător să descoperim că, pe lângă pietrișul și praful la care ne-am putea aștepta, pantofii de exterior conțin și milioane de bacterii. Această bacterie are o șansă uriașă de a se transfera pe covoarele și podelele interioare, unde se vor răspândi.

Prin urmare, utilizarea papucilor de casă vă protejează de transferul bacteriilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel