Pașaportul COVID, prezentat azi de UE. Oficialii susțin că libera circulație nu va fi condiționată de vaccinare

DCMedical Team |
Data publicării:
Călătorie
Călătorie

Pașaportul COVID sau certificatul verde digital va fi prezentat miercuri, 17 martie, în prima sa formă, de oficialii Comisiei Europene.

Oficialii Comisiei Europene prezintă miercuri, 17 martie, o primă formă a pașaportului COVID, care le va permite cetățenilor europeni să călătorească în UE. Oficialii Uniunii Europene susțin că acest pașaport, denumit și certificat verde digital, va cuprinde informații despre persoane, necesare pentru a călători în alte state membre cu avionul. Documentul va fi valabil pentru europenii vaccinați cu unul dintre vaccinurile aprobate în Uniunea Europeană, acestea fiind Pfizer; AstraZeneca, Moderna sau Johnson & Johnson.

Însă, oficialii spun că libera circulație nu va fi condiționată de vaccinare. Statele care sunt încântate de introducerea unui pașaport COVID sunt cele unde se practică un turism intens - Spania, Grecia, Portugalia. Țări ca Belgia și Germania au lansat avertismente legate de discriminare în privința oamenilor care refuză vaccinarea sau nu au apucat să se imunizeze, scrie Antena 3.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel