De ce este atât de miraculos ceaiul verde. 5 motive să-l bei zilnic

Irina Radu |
Data publicării:

Ceaiul verde este una dintre cele mai sănătoase băuturi. Este promovat atât în ​​dietele estice, cât și în cele occidentale, oferind beneficii pentru sănătate care se extind asupra inimii, cognitivității și multe altele . Dar când vine vorba de sănătatea pielii, ce rol are ceaiul verde?

Dovezile - atât științifice, cât și anecdotice - indică un da răsunător.

De fapt, designerul Norma Kamali, în vârstă de 75 de ani, recunoaște că unul dintre secretele frumuseții sale este aplicarea unei comprese înmuiate în ceai verde direct pe față.

5 BENEFICII ALE CEAIULUI VERDE PENTRU PIELE

1. CEAIUL VERDE PROTEJEAZĂ ÎMPOTRIVA FACTORILOR DE STRES AI MEDIULUI

Ceaiul verde (alias Camellia sinensis) este bogat în antioxidanți. Antioxidanții, printre multe lucruri, sunt vitale pentru neutralizarea radicalilor liberi dăunători, care pot rezulta din factorii de stres zilnici ai mediului, cum ar fi radiațiile UV, fumul și poluarea.

Ceaiul verde este, de asemenea, ambalat cu aminoacizi și polifenoli speciali numiți catechine, despre care se știe că au proprietăți antioxidante puternice.

2. CEAIUL VERDE MINIMIZEAZĂ SEMNELE ÎMBĂTRÂNIRII

De asemenea, datorită profilului său antioxidant, ceaiul verde combate semnele premature de îmbătrânire. Mai mult, studiile sugerează că ceaiul verde poate crește conținutul de colagen și elastină din piele, având astfel un efect antirid.

3. CEAIUL VERDE ESTE UN PUTERNIC HIDRATANT

Un alt beneficiu major al ceaiului verde pentru piele este că hidratează profund. Cel mai indicat este uleiul din semințe de ceai verde, pentru concentrația sa ridicată de proprietăți nutritive și hidratante.

4. CEAIUL VERDE ÎȚI LUMINEAZĂ PIELEA

Când vine vorba de sănătatea pielii, poți numi un duo mai bun decât hidratarea și strălucirea? Convenabil, ceaiul verde le amplifică pe amândouă. Luptând împotriva deteriorării celulelor pielii, ceaiul verde nu numai că îți protejează pielea, dar o și luminează.

5. CEAIUL VERDE PROMOVEAZĂ UN TEN CURAT

În cele din urmă, dacă te lupți cu excesul de sebum sau cu puncte negre / coșuri, ceaiul verde este un plus pentru rutina ta de îngrijire a pielii.

Ceaiul verde ajută la desfundarea porilor prin atenuarea producției excesive de sebum. În plus, deoarece este calmant, este mai puțin probabil să provoace iritații sau să conducă la erupții. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel