PATERNITATEA: Bărbații n-ar trebui să întârzie să devină tați. După 50 de ani, dificultăți majore. STUDIU

Dana Lascu |
Data publicării:
bebelușul născut prin cezariană ar trebui să stea lipit de pielea tatălui său. Foto: Pixabay
bebelușul născut prin cezariană ar trebui să stea lipit de pielea tatălui său. Foto: Pixabay

Se știe că femeile n-ar trebui să întârzie maternitatea, pentru că după 30-35 de ani e mai greu să aibă un copil fie și prin fertilizare in vitro sau alte procedee. Dar un nou studiu arată că aceeași problemă apare și la bărbații peste 50 de ani, care întâmpină și ei probleme cu paternitatea.

PATERNITATEA întârziată poate crea probleme! Un studiu publicat în Acta Obstetricia și Gynecologica Scandinavica (link direct studiu), arată că cuplurile în care viitorul tată era mai în vârstă au o probabilitate redusă de naștere cu succes prin fertilizare in vitro / injecție intracitoplasmatică de spermă (FIV / ICSI). Iar această problemă s-a menținut indiferent de vârsta viitoarei mame. 

Studiul a inclus 4.833 cicluri de FIV / ICSI (implicând 4.271 bărbați), cu 40,8% din terapii care au dus la o naștere vie. 

Comparativ cu bărbații mai tineri, probabilitatea unei nașteri vii a fost cu 33% mai mică pentru bărbații cu vârsta peste 50 de ani.

„Vârsta paternă de peste 50 de ani afectează în mod semnificativ șansa de a realiza o naștere vie în urma tehnologiei de reproducere asistată”, au scris autorii.

„Ar trebui să existe un mesaj de sănătate publică pentru ca bărbații să nu întârzie paternitatea.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel