Pe ce parte a patului să te dai jos dimineața. Dacă faci asta, vei fi mai energic și mai optimist. Care este explicația științifică

Ana-Maria Bugiu |
Data publicării:
dimineata foto:freepik@alexeyzhilkin
dimineata foto:freepik@alexeyzhilkin

Tradiția Ayurvedică ne învață cum arată o dimineață care începe calm și pozitiv.

Fiecare dimineață reprezintă un nou început, iar modul în care îți începi ziua poate avea un impact semnificativ asupra felului în care aceasta se desfășoară. 

Vezi și: 9 lucruri pe care nu le știai despre praz. Cât de mult timp poți depozita prazul fără să se strice

O dimineață bună poate aduce o schimbare pozitivă în întreaga ta zi. În acest context, alegerea de a te trezi pe partea dreaptă devine o rutină matinală cu potențialul de a influența pozitiv starea ta de spirit și performanța generală.

Unul dintre motivele pentru care a te trezi pe partea dreaptă este legat de modul în care corpul nostru interacționează cu energia sa internă este acela că, în timpul somnului, corpul acumulează energie latentă, iar trezirea pe partea dreaptă activează această energie și echilibrează fluxul în corp. Acest aspect are susținere, atât în știință, cât și în filosofia Ayurvedică.

Conform științei, corpul uman este înconjurat de două câmpuri magnetice: unul care merge de la cap la picioare și celălalt în direcția opusă. Primul câmp este considerat fundamentul existenței noastre, în timp ce cel de-al doilea definește forța și energia noastră. Prin trezirea pe partea dreaptă, se întărește al doilea câmp, crescând astfel fluxul de energie în corp.

Ayurveda, un sistem tradițional indian de medicină holistică, susține ideea trezirii pe partea dreaptă. Această practică este asociată cu beneficii extinse pentru sănătate. Conform Ayurvedei, partea dreaptă a creierului controlează activitatea creativă, în timp ce partea stângă controlează activitatea logică și verbală. Astfel, trezirea pe partea dreaptă promovează un început de zi pașnic și lipsit de stres.

yoga foto:freepik

Rutina Ayurvedică de dimineață

- Trezirea devreme

- Trezirea pe partea dreaptă

- Rugăciune înainte de a părăsi patul

- Curățarea feței, gurii și ochilor

- Băutul apei

- Spălarea dinților

- Gargară

- Aplicarea uleiului pe cap și corp

- Baie

- Exerciții

- Meditație

Conceptul de Surya Nadi, unul dintre cele trei canale principale de energie din yoga, adaugă o dimensiune spirituală acestei practici. Surya Nadi este asociat cu energia solară și este situat în partea dreaptă a corpului. Înclinarea corpului spre dreapta dimineața activează acest canal de energie și îmbunătățește procesele digestive, conform învățăturilor yogice.

Vezi și: Ce să faci dacă te simți obosit și lipsit de energie. Cât de mult contează greutatea corporală

În concluzie, trezirea pe partea dreaptă poate fi o cheie esențială pentru deschiderea ușii către o zi plină de succes și echilibru, potrivit tradițiilor ayurvedice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel