Pintea, vouchere de vacanță în spitale: Angajatorul decide, dar teoretic bani există

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Vouchere de vacanță
Vouchere de vacanță

Întrebată de un cititor medic de ce unii manageri nu vor să dea vouchere de vacanță în spitale, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a arătat, la DC News și DC Medical, că teoretic ele pot fi date, dar că decizia este a conducerilor spitalelor, nu ale Ministerului. Ba chiar a explicat și că ar fi bani pentru aceste vouchere.

„Voucherul de vacanță este o cheltuială salarială. Angajatorul este cel care decide dacă acordă sau nu voucherul de vacanță. Am auzit multe discuții legate de impactarea bugetului de cheltuielile de personal - aici era vorba de achiziții. De ce, pentru că precis managerul i-a spus așa: „dacă noi cumpărăm vouchere de vacanță, cheltuiala de personal va fi foarte mare și n-o să ne mai rămână bani să ne dezvoltăm, să cumpărăm materiale". Dar este o falsă problemă", a explicat, EXCLUSIV la DC News și DC Medical, Sorina Pintea.

Ea spune că faptul că salariile s-au mărit nu ar trebui să consume prea mult in bugetul contractat al unui spital, pentru că banii pentru majorări se dau separat față de acesta. Probabil e o greșeală de management, a explicat Sorina Pintea.

„Contractul cu Casa (Națională de Sănătate, n.r.) al fiecărui furnizor de servicii, mă refer aici la spitalele publice, are o anumită valoare. Din acea valoare se plătesc și salarii. Dar, din valoarea respectivă se plătesc salariile la nivelul lui 31 decembrie 2009. Majorările salariale sunt date suplimentar spitalului pe un act adițional la contractul cu Casa, deci, teoretic, nu ar trebui să influențeze bugetul de cheltuială de personal pe care l-a avut înainte spitalul. Hai, poate cu voucherele de vacanță și indemnizația de hrană, mai nou, dar nu foarte mult. 2-3 procente, dar nu mai mult. Dar am văzut creșteri spectaculoase, de la 58% la 75%. Măi, ori cineva greșește, orice ceva se întâmplă acolo! Din punctul meu de vedere aici, repet, nu cunosc spitalul și speța, dar teoretic sigur așa li s-a spus: dacă vă dăm vouă, nu mai avem bani de unele și de altele", a arătat ministrul Sănătății.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel