Portugalia deschide granițele pentru turiștii din UE. Condiția: test RT-PCR negativ COVID-19, prezentat la îmbarcare

Dana Lascu |
Data publicării:
Portugalia. Foto: Pixabay
Portugalia. Foto: Pixabay

Persoanele venind din țări ale Uniunii Europene cu o incidență a noului coronavirus „sub 500 de cazuri la 100.000 de locuitori” vor putea efectua „toate tipurile de călătorii către Portugalia, inclusiv cele neesențiale” dacă prezintă la îmbarcare un test RT-PCR negativ la COVID, precizează guvernul portughez într-un comunicat.

Pentru a intra în Portugalia, toți pasagerii cu vârsta mai mare de doi ani trebuie însă să prezinte înainte de îmbarcarea în avion un test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, companiile aeriene care vor primi pasageri fără test fiind pasibile de amenzi „între 500 și 2.000 de euro de călător”, subliniază documentul citat.

Restricțiile de călătorie, limitate la deplasări esențiale, se mențin pentru opt țări, între care cinci ale UE - Cipru, Croația, Lituania, Olanda și Suedia -, pe lângă Africa de Sud, Brazilia și India, persoanele provenite din acestea fiind nevoite în continuare să stea 14 zile în carantină.

Aceleași prevederi se aplică și traficului maritim. Granița terestră cu Spania a fost deschisă de la 1 mai.

Turiștii din Marea Britanie au primit undă verde de vineri în Portugalia. Câteva mii de suporteri sunt așteptați de altfel la Porto la 29 mai pentru a asista la finala Ligii Campionilor Manchester City-Chelsea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel