Povara care nu mai poate fi ignorată. Ana Dodea: rata de supraviețuire în România e de doar 11%

Florina Pop / 16 oct 2020 / 17:15
EXCLUSIV
Cancerul
Cancerul

Ana Dodea, policy&market acces director la MSD, a declarat la dezbaterea ”Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, că principala cauză de deces la bărbații cu boală oncologică e cancerul bronho-pulmonar.

Principala cauză de mortalitate la bărbații cu boală oncologică în România este cancerul bronho-pulmonar. Anual sunt diagnosticate circa 11.000 de cazuri. În 2018 s-au înregistrat în jur de 10.000 de morți din pricina aceste afecțiuni, a precizat Ana Dodea, policy&market acces director la MSD, în cadrul dezbaterii online ”Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, organizată de DC Media Group.

”Și în rândul femeilor începe să facă victime destul de semnificative. Cred că e a treia cauză de boală oncologică în rândul femeilor. Mi se pare că în momentul de față, cancerul pulmonar este o povară care nu mai poate fi ignorată. Mai mult decât atât, rata de supraviețuire la 5 ani în România este de doar 11%, comparativ cu Europa, unde vorbim deja de o cifră aproape dublă”, afirmă Ana Dodea.

 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy