Povara care nu mai poate fi ignorată. Ana Dodea: rata de supraviețuire în România e de doar 11%

Florina Pop / 16 oct 2020 / 17:15
EXCLUSIV
Cancer
Cancer

Ana Dodea, policy&market acces director la MSD, a declarat la dezbaterea ”Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, că principala cauză de deces la bărbații cu boală oncologică e cancerul bronho-pulmonar.

Principala cauză de mortalitate la bărbații cu boală oncologică în România este cancerul bronho-pulmonar. Anual sunt diagnosticate circa 11.000 de cazuri. În 2018 s-au înregistrat în jur de 10.000 de morți din pricina aceste afecțiuni, a precizat Ana Dodea, policy&market acces director la MSD, în cadrul dezbaterii online ”Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, organizată de DC Media Group.

”Și în rândul femeilor începe să facă victime destul de semnificative. Cred că e a treia cauză de boală oncologică în rândul femeilor. Mi se pare că în momentul de față, cancerul pulmonar este o povară care nu mai poate fi ignorată. Mai mult decât atât, rata de supraviețuire la 5 ani în România este de doar 11%, comparativ cu Europa, unde vorbim deja de o cifră aproape dublă”, afirmă Ana Dodea.

 

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy