Președintele CNAS: Trebuie să asigurăm un acces cât mai facil la servicii medicale al pacienților

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vasile Ciurchea, președintele CNAS
Vasile Ciurchea, președintele CNAS

Preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, a declarat că trebuie găsite soluţii pentru a asigura pacienţilor "un acces cât mai facil la servicii medicale".

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat, luni, la o întâlnire cu reprezentanţii medicilor de familie, că trebuie găsite soluţii pentru a asigura pacienţilor "un acces cât mai facil la servicii medicale", iar, acolo unde este posibil, acestea să fie acordate în medicina primară, fără ca pacienţii "să mai fie plimbaţi pe drumuri de la un medic la altul".

"Trebuie să găsim soluţii pentru a asigura pacienţilor un acces cât mai facil la servicii medicale şi, acolo unde este posibil, să le acordăm aceste servicii în medicina primară, fără să îi mai plimbăm pe drumuri de la un medic la altul. Bineînţeles, trebuie să identificăm metode de simplificare care să nu afecteze calitatea actului medical. Aceste metode vor aduce, cu siguranţă, şi economii în sistem, care vor fi utilizate tot pentru pacienţi", a declarat Vasile Ciurchea, citat într-un comunicat de presă, citat de Agerpres.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţii medicilor de familie au dezbătut luni proiectul normelor de aplicare a Contractului-cadru pe anii 2020 - 2023.

"În perioada următoare, la CNAS au loc întâlniri cu organizaţiile patronale, sindicale şi profesionale reprezentative din domeniul medical pentru discutarea proiectului normelor metodologice de aplicare a Contractului-cadru care va reglementa condiţiile acordării asistenţei medicale, a medicamentelor şi a dispozitivelor medicale în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate pentru următorii 4 ani. Astăzi, începând cu ora 9,30, au avut loc consultările cu reprezentanţii medicilor de familie, în cadrul cărora s-a dezbătut o serie de propuneri ale acestora. Unele propuneri au fost agreate sau au fost eliminate de comun acord", afirmă sursa citată.

Preşedintele CNAS a propus o nouă întâlnire cu reprezentanţii medicilor de familie, la care să participe şi reprezentanţi ai celorlalte specialităţi medicale, în cadrul căreia să poată fi identificată "o arie mai largă" de servicii medicale care să poată fi acordate pacienţilor în medicina primară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel