Premieră medicală la Matei Balş. Trei pacienţi cu COVID-19 au primit plasmă de la donatori vindecați

Adisa Codruț |
Data publicării:
Plasma donată de cei vindecați poate salva vieților altor oameni
Plasma donată de cei vindecați poate salva vieților altor oameni

Premieră medicală la Institutul „Matei Balș” din Capitală: 3 pacienţi cu Covid 19 au primit plasmă de la donatori vindecați.

Trei pacienți cu COVID-19 aflați în stare gravă în secția ATI de la Institutul „Matei Balș" din Capitală au primit plasmă au primit plasmă hiperimună de la un donator vindecat de Covid 19. Acest tip de tratament este folosit în peste 30 de țări împotriva COVID-19. Efectele se vor vedea în zilele următoare.

Potrivit dr. Adrian Marinescu, medic primar la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ,,Prof. Dr. Matei Balş". această plasmă este pregătită la fel ca şi alte produse din sânge la Centrul de Transfuzii, unde sunt aparatele de plasmafereză, şi pe urmă se administrează prin perfuzie acolo unde este nevoie, notează DC News.

Citește mai multe pe DCNEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel