Premierul Florin Cîțu, AVERTISMENT pentru bugetari după incendiul de la Matei Balș: Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba! - VIDEO

Florina Pop |
Data publicării:
Florin Cîțu. Foto: Gov.ro
Florin Cîțu. Foto: Gov.ro

Premierul Florin Cîțu a declarat vineri, într-o conferință de presă pe tema incendiului de la Matei Balș, că ”așa nu se mai poate” și a lansat un avertisment la adresa bugetarilor.

Premierul Florin Cîțu a declarat jurnaliștilor, vineri după-amiaza, că a fost înștiințat de șeful DSU Raed Arafat legat de incendiu și că a ținut permanent legătura cu forțele de intervenție.

”Cred și o spun din nou că intervenția a fost eficientă, rapidă, și dacă nu ar fi fost așa am fi avut o altfel de situație. Lucrurile au fost ținute sub control imediat. (...) Din primul moment i-am cerut ministrului de Interne să folosească toate resursele  pentru a stabiliza cât mai rapid situația”, a afirmat prim-ministrul.

Despre tragedia de la Matei Balș, în care 5 oameni și-au pierdut viața, Florin Cîțu a afirmat că ”metehnele sistemului de sănătate din România și-au făcut simțită prezența și astăzi. (…) Deși au fost alocate resurse importante acestui sector, doar anul trecut au fost alocate aproape 65 miliarde de lei, 6,1% din PIB, doar o foarte mică parte din acești bani a fost alocată investițiilor”.

Acesta a mai precizat:

”Este momentul pentru toată lumea să înțelegem că nu putem să mergem așa mai departe. Nu putem să cheltuim 90-95% din resurse doar pe salarii și sporuri, este nevoie să alocăm din ce în ce mai multe resurse pentru investiții pentru a evita astfel de tragedii în viitor (…) Pe lângă ancheta penală, există și o echipă complexă pe care am constituit-o cu Corpul de control de la ministerul Sănătății care va prezenta un raport. Avem un raport preliminar, dar aștept concluziile finale și să avem și pașii pentru perioada următoare.

S-a întâmplat anul trecut și se pare că nu am învățat nimic din acea experiență, s-a întâmplat astăzi din nou. Așa nu mai merge. Angajaților din Administrație, din Ministerul Sănătății, din Inspecțiile Județene de Sănătate, din Inspecțiile de control ale MS, le spun: «Ieșiți din birouri și faceți-vă treaba. Altfel, plecați cu toții acasă!»”.

Este momentul ca, în România, fiecare angajat din sectorul public să-și facă treaba pentru care este plătit. Este pretenția pe care o am de la angajații din sectorul public”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel