PRIMA țară din lume care introduce pașaportul de vaccinare

PRIMA țară din lume care introduce pașaportul de vaccinare, FOTO unsplash
PRIMA țară din lume care introduce pașaportul de vaccinare, FOTO unsplash

Danemarca este prima țară din lume care a anunțat introducerea pașaportului de vaccinare.

Guvernul Danemarcei a declarat că va dezvolta un pașaport digital care să arate dacă oamenii au fost vaccinați împotriva coronavirusului, permițându-le să călătorească și să ajute la reducerea restricțiilor.

Ministrul finanțelor, Morten Boedskov, a declarat, miercuri, 3 februarie, într-o conferință de presă că „în trei, patru luni, un pașaport digital va fi gata de utilizare”.

„Este absolut crucial pentru noi să putem reporni economia daneză, astfel încât companiile să poată reveni pe drumul cel bun.”, a adăugat el.

Ca prim pas, înainte de sfârșitul lunii februarie, cetățenii din Danemarca ar putea vedea pe un site de sănătate danez confirmarea oficială a faptului că au fost vaccinați.

"Va fi pașaportul suplimentar pe care îl vei putea avea pe telefonul mobil, care demonstrează că ai fost vaccinat", a spus Boedskov.

„Putem fi printre primii din lume care îl au.”, a mai precizat ministrul danez., potrivit ABC NEWS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel