Primul caz de gripă și peste 1.300 de viroze, la început de sezon rece, în Neamț

Adisa Codruț |
Data publicării:
Noi cazuri de gripă
Noi cazuri de gripă

Primul caz de gripă înregistrat în județul Neamț a fost cel al unei septuagenare din municipiul reședință de județ. În schimb, au fost peste 1.300 de cazuri de viroze în județ.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamţ a anunţat, joi, într-o conferinţă de presă, că a fost înregistrat primul caz de gripă din acest sezon, la o femeie în vârstă de 72 de ani din zona municipiului Piatra-Neamţ.

''Pacienta a fost internată în secţia de boli infecţioase'', a declarat şeful secţiei de epidemiologie din cadrul DSP Neamţ, doctorul Mirela Grădinaru.

Totodată, în ultima săptămână au fost înregistrate 1.341 cazuri de infecţii respiratorii cu 39 internări şi 285 penumonii cu 55 de cazuri internate.

Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la grupele de vârstă mică, de până la 4 ani, a mai menţionat sursa citată.

În judeţul Neamţ au fost primite până acum 1.422 doze de vaccin anti-gripal care vor merge la personalul medical din spitale, arată agerpres.ro.

După 20 octombrie, conducerea DSP Neamţ aşteaptă circa 14.000 de doze de vaccin anti-gripal care va ajunge, prin intermediul medicilor de familie, la populaţia vulnerabilă care beneficiază gratuit de vaccin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel