Primul centru NON-STOP de vaccinare din România, deschis într-un Spital Județean

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccin Covid-19. Foto Pexels / Gustavo Fring
Vaccin Covid-19. Foto Pexels / Gustavo Fring

Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, a anunțat că de săptămâna viitoare va funcționa primul centru non-stop de vaccinare contra COVID-19. Aproape 500 de persoane vor putea fi vaccinate aici în 24 de ore. 

„Spitalul Județean va avea primul centru de vaccinare din țară deschis non-stop, ceea ce înseamnă un pas important în lupta împotriva virusului Covid-19, către reducerea ratei de infectare și ieșirea din carantină. Astfel de măsuri constructive aș dori să văd din partea tuturor autorităților implicate în gestionarea crizei medicale. Am susținut public orientarea către măsuri proactive, am făcut demersurile necesare și iată că din 23 martie, Timișoara va avea o capacitate crescută de vaccinare.

Este o reușită care nu ar fi fost posibilă fără dr. Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean și directorul DSP Timiș, Flavius Cioca. Recunosc, atunci când am discutat inițiativa, mă așteptam la un drum mai lung către implementare, dar dacă există colaborare și dorința de a face lucruri concrete, rezultatele pot apărea rapid.

De marțea viitoare, centrul de vaccinare va funcționa cu 4 fluxuri pe zi și 4 pe timp de noapte și va putea deservi 480 de persoane în 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Se va folosi doar vaccin Pfizer, iar datorită fluxurilor separate, cei vaccinați nu vor interacționa cu pacienții spitalului. 

Sunt foarte bucuros de această realizare a comunității din Timișoara, căci vorbim de un efort comun: al personalului medical care deservește populația și al cetățenilor care înțeleg să contribuie la soluționarea crizei pandemice, prin vaccinare”, a scris Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, pe pagina sa de Facebook. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel