Primul semn al demenței: poate apărea cu mult timp înainte. NU-L IGNORA!

Angela Sabău |
Data publicării:
tulburările cognitive
tulburările cognitive

Un semn precoce al demenței ar putea trăda apariția bolii cu mult înainte. Iată care este acesta.

Demența este una dintre cele mai de temut evoluții ale îmbătrânirii și este din ce în ce mai comună. Dar, după cum se spune, cunoașterea înseamnă putere – și este, de asemenea, cazul acestei tulburări insidioase. Deși este o boală progresivă și nu există un tratament în prezent, identificarea precoce a acesteia oferă medicilor șansa de a încetini progresia acesteia și de a prelungi calitatea vieții. Cheia acestei detectări precoce: recunoașterea unuia dintre cele mai comune simptome.

Demența este termenul pentru multe tulburări care provoacă modificări ale memoriei, gândirii și personalității. Acestea interferează cu capacitatea de a funcționa. Boala Alzheimer este cea mai comună formă de demență; cel puțin 5 milioane de americani sunt afectați.

Aproximativ 50 de milioane de oameni trăiesc cu demență în întreaga lume. Se preconizează că acest număr se va tripla până în 2050, pe măsură ce populația îmbătrânește și oamenii trăiesc mai mult.

Amintirea greșită a acestui lucru ar putea semnifica demență

Problemele de memorie sunt de obicei unul dintre primele semne ale demenței. Principalul dintre ele: o persoană cu demență poate uita unde a lăsat anumite obiecte, cum ar fi cheile.

Toți rătăcim lucrurile din când în când. Dar ceea ce separă uitarea obișnuită de cea potențial cauzată de demență este capacitatea de a vă întoarce pe pași pentru a găsi lucruri pe care le-ați rătăcit. Când această capacitate dispare, ar putea fi un indiciu al demenței.

Ce spun experții

 „O persoană care trăiește cu boala Alzheimer poate pune lucrurile în locuri neobișnuite”, spune Asociația Alzheimer din America. „Ei pot pierde lucruri și nu pot să se întoarcă peste pașii lor pentru a le găsi din nou. El sau ea ar putea acuza pe alții că fură, mai ales pe măsură ce boala progresează”.

Potrivit Scott Kaiser, un geriatru certificat de consiliu și director de sănătate cognitivă geriatrică la Providence Saint John's Health Center din Santa Monica, California, alte simptome de demență pot include:

Dificultăți de limbaj, cum ar fi probleme de a găsi cuvintele potrivite sau de a comunica în general

Probleme vizuale/spațiale, cum ar fi pierderea în timpul conducerii

Probleme în rezolvarea problemelor și îndeplinirea sarcinilor mentale

Dificultate de organizare și planificare

Probleme de coordonare sau de mers

Confuzie generală, inclusiv slabă orientare către timp sau loc

Modificări de personalitate, cum ar fi depresia, anxietatea sau schimbările de dispoziție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel