Prințul Daniel al Suediei încurajează transplantul. E pacient cu transplant

Adisa Codruț |
Data publicării:
Prințul Daniel și soția sa, Prințesa Victoria, alături de cei doi copii ai lor, Prințesa Estelle și Prințul Oscar. Foto: Raphael Stecksén, The Royal Court of Sweden
Prințul Daniel și soția sa, Prințesa Victoria, alături de cei doi copii ai lor, Prințesa Estelle și Prințul Oscar. Foto: Raphael Stecksén, The Royal Court of Sweden

Prințul Daniel, soțul prințesei Victoria, moștenitoarea coroanei Suediei, a suferit un transplant de rinichi în urmă cu zece ani, donatorul fiind tatăl său. El încurajează oamenii să se înregistreze ca donatori de organe

Prințul Daniel, soțul moștenitoarei coroanei Suediei, prințesa Victoria, a declarat că încurajează oamenii să se înregistreze ca donatori de organe.
„Durează doar un minut - atât de rapid- și este vorba despre a salva vieți", a declarat prințul într-un fragment dintr-un documentar despre familia regală suedeză, difuzat joi de canalul de televiziune public SVT și citat de dpa și Agerpres.

Prințul, în vârstă de 46 de ani, a suferit un transplant de rinichi în urmă cu 10 ani. Donatorul a fost tatăl său, Olle Westling. „Dacă cineva este dispus să primească un organ sau ar vrea ca cineva din familia sa sau a unui prieten să primească un organ, pare rezonabil să se înscrie în acest program", a mai spus prințul.

Documentarul integral despre familia regală a Suediei urmează să fie difuzat duminică. Consiliul Național de Sănătate din Suedia administrează un registru național al donațiilor de organe și țesuturi.

Prințul a declarat că problema sa la rinichi a fost depistată din întâmplare la o radiografie după o accidentare la un meci de fotbal. Cu puțin timp înainte de transplantul său din 2009, Daniel se simțea foarte rău. „Nu a fost o perioadă prea bună în viața mea. Imediat după operație m-am simțit grozav, a fost ca și cum aș fi primit o nouă viață", a spus el.

Prințul Daniel a declarat că afecțiunea sa, cu care a fost diagnosticat la vârsta de 16 ani, nu este ereditară. El s-a căsătorit cu prințesa Victoria în 2010 și au împreună doi copii, prințesa Estelle și prințul Oscar.

Mesajul de Crăciun al familiei princiare suedeze, în video: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel