Proiect pentru îngrijirea gravidei și copilului, demarat

Adisa Codruț |
Data publicării:
Sorina Pintea
Sorina Pintea

Un proiect pentru îngrijirea gravidei și copilului a fost lansat, ieri.  În cadrul primei etape vor fi formați aproape 400 de medici și personal din asistența medicală și vor avea loc workshopuri în toate cele opt regiuni.

Proiectul „Dă o șansă vieții – Program național de îngrijire a gravidei și copilului” a fost lansat ieri, 11 martie. Prima etapă a proiectul va asigura sprijinul necesar pentru derularea programelor de îngrijire ale mamei și copilului. În această etapă vor fi organizate workshopuri la nivelul celor opt regiuni, cu reprezentanții spitalelor care au în structură secții sau compartimente de obstetrică-ginecologie. Acestea vor avea ca scop stabilirea metodologiei de  prevenție, depistare precoce, diagnostic și tratament precoce prenatal și procedurile de lucru care vor fi implementate în etapa a II a Proiectului.

De asemenea,  vor fi recrutați și formați  376  de medici și personal din asistența medicală,  90% dintre cursanți fiind din regiunile defavorizate din țară.

„ Asa cum deja am declarat, anul acesta va fi finalizată licitația demarată în 2018 pentru achiziția a 1.000 de incubatoare, pentru dotarea tuturor  unităților sanitare din Romania care au în structură maternități. De asemenea, va continua dotarea cu aparatura imagistica de înaltă performanță a secțiilor  de neonatologie și ginecologie. Investim în aparatură medicală, însă este absolut necesar să încurajăm pregătirea resursei umane, să investim în specialiști, pentru că doar așa vom reuși să îmbunătățim serviciile acordate gravidelor și copiilor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Tot în acestă etapă a proiectului se vor dezvolta, la nivel național, ghiduri  de intervenție, informare, educare, nediscriminare și conștientizare în rândul femeilor, privind importanța controalelor medicale prenatale. „Activitățile din acest proiect  vor duce la o îmbunătățire a serviciilor medicale destinate gravidelor și copiilor. Acest proiect va ajuta la definirea politicilor Ministerului Sănătății pentru mamă și copil”, a mai declarat Sorina Pintea .

Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman, cod apel „POCU 4.9” și are ca scop creșterea numărului de persoane care beneficiază de programe  de sănătate și de servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce pentru principalele patologii, în toate cele opt regiuni ale țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel