Raed Arafat, despre prelungirea stării de alertă: Se va păstra regula distanțării sociale

Adisa Codruț |
Data publicării:
Raed Arafat. Foto: DSU
Raed Arafat. Foto: DSU

 Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat că în propunerea de prelungire a stării de alertă cu 30 de zile se păstrează obligativitatea purtării măștilor în spații închise, triajul epidemiologic și distanțarea fizică. 

"A fost propusă prelungirea stării de alertă timp de 30 de zile, pe întreg teritoriul țării, începând cu 17 iunie. Există motive pentru care am făcut acest lucru, pentru că, după o analiză amănunțită a situației actuale. Analiza care a fost făcută împreună cu INSP și alți specialiști a arătat că luarea unor măsuri rapide vor fi în continuare necesare. In pofida faptului că avem o pandă descendentă, oricând situația poate să se deterioreze și să avem cel puțin focare serioase sau să avem o situație mai grea în următoarea perioadă dacă nu se respectă măsurile compensatorii care au fost deja menționate. Măsurile sunt absolut necesare să păstrăm un control și panta descendentă. Purtatul măștilor, distanțarea fizică, triajul la intrarea în spații închise, purtarea măștilor în transportul în comun. Toate astea sunt extrem de necesare pentru păstrarea unui control asupra situației la acest moment și pentru păstrarea unei curbe descendente", a declarat Raed Arafat, în cadrul conferinței de presă. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel