Ramona Bădescu, însărcinată la 50 de ani. Ce riscuri are sarcina la vârsta ei, explicațiile ginecologlui

Dana Lascu |
Data publicării:
EXCLUSIV
Ramona Bădescu. Foto: DC News
Ramona Bădescu. Foto: DC News

Ramona Bădescu, celebru manechin, actriță și prezentatoare TV, a anunțat în revista OK! Magazine că este însărcinată la vârsta de 50 de ani și că va avea un băiețel. Medic ginecolog specializat în infertilitate, dr Andreas Vythoulkas explică, însă, EXCLUSIV la DC Medical, că sarcina la vârsta ei presupune niște riscuri suplimentare și că e posibil să fie nevoie să fie atent supravegheată de către medici specialiști din mai multe patologii. 

Ramona Bădescu a reușit să rămână însărcinată pe cale naturală la vârsta de 50 de ani. Într-un interviu exclusiv pentru revista OK! Magazine ea a povestit că va avea un băiețel și că sarcina a apărut tocmai când se gândea să apeleze la fertilizare in vitro.

Ginecologul Andreas Vythoulkas spune însă că toate femeile care aleg să facă un copil la vârste precum cea a Ramonei Bădescu trebuie să fie atente la posibile complicații, pentru care femeile mai tinere nu au un risc atât de ridicat.

Complicații posibile pentru fătul unei mame în vârstă

„Pentru sarcina după 40 de ani, rata complicațiilor care pot apărea crește semnificativ. În primul rând, există un risc crescut de anomalii cromozomiale, unele dintre ele incompatibile cu viața. De aceea, multe dintre sarcinile obținute la vârste înaintate de termină cu avort spontan, de cele mai multe ori înainte de 10 săptămâni de sarcină. Apoi, există riscul malformațiilor congenitale compatibile cu viața, care pot fi depistate fie cu ajutorul testelor neinvazive, fie cu ajutorul testelor de diagnostic, precum amniocenteza", explică medicul complicațiile care pot să apară la un făt al cărei mamă e mai în vârstă.

Complicații posibile pentru gravida în vârstă

Dar și mama poate să sufere mai multe complicații în timpul sarcinii. Spre exemplu, ea poate dezvolta anumite patologii cronice, motiv pentru care ar putea fi pusă sub supravegherea mai multor medici cu specializări diferite. În plus, pentru femeilor trecute de 40 de ani le este recomandat să nască într-un anume fel.

Citește și: Sarcina după 35 de ani, pe modelul Anca Serea. Șanse și riscuri aferente

„Femeia care rămâne însarcinată la această vârstă poate avea complicații în ce privește hipertensiunea arterială, diabetul gestațional sau placenta îmbătrânită prematur – toate acestea fiind motive pentru care controlul la medicul specialist trebuie făcut mai des decât în mod normal, până la finalul sarcinii. În aceste cazuri, tocmai din pricina vârstei, pentru a evita alte tipuri de complicații, este recomandată nașterea prin operație de cezariană", a detalia, exclusiv la DC Medical, dr Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel