RAPEL: Bărbat din Galați vaccinat, LA CERERE, cu a doua doză de vaccin AstraZeneca mai devreme cu 3 săptămâni

Dana Lascu |
Data publicării:
Centre de vaccinare noi      FOTO unsplash
Centre de vaccinare noi FOTO unsplash

RAPEL: Un bărbat din Galați a fost vaccinat astăzi, cu rapelul AstraZeneca, mai devreme de 8 săptămâni, cum prevede protocolul. Rapelul s-a făcut la cerere, la Centrul de vaccinare de la Sala „Siderurgistul” la doar 5 săptămâni de la prima doză.

RAPEL: Bărbatul a primit prima doză din vaccinul COVID-19 de la AstraZeneca pe 16 februarie, în prima zi în care s-a dat startul imunizării cu serul produs în Marea Britanie. Rapelul era programat pe 14 aprilie, în sistemul național, însă bărbatul a solicitat să i se administreze a doua doză mai devreme, motivând că pleacă în străinătate și nu se mai poate prezenta la data programării.

Personalul medical a decis să îi administreze rapelul mai devreme, întrucât, inițial, instrucțiunile arătau că rapelul la Astra Zeneca se poate face după 4-8 săptămâni de la prima doză și nu a văzut nimic în neregulă să îi facă a doua doză de ser astăzi, la 5 săptămâni de la prima imunizare, notează Pro Lider FM, pe pagina de Facebook.

Deocamdată, nu se știe dacă rapelul făcut mai devreme va avea, în final, vreun impact asupra eficienței vaccinului. Cert este că bărbatul nu poate primi adeverința de vaccinare, care îl scutește de carantină și teste PCR la călătoria în străinătate, mai devreme de 14 aprilie, când sistemul național de evidență a vaccinării poate genera documentul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel