Recuperarea după COVID-19. Ce înseamnă forma ușoară a bolii

Adisa Codruț |
Data publicării:
COVID-19, infecție
COVID-19, infecție

Aproximativ 8 din 10 persoane cu COVID-19, boala cauzată de un coronavirus numit SARS-CoV-2, vor avea doar o formă ușoară a bolii. Dar ce înseamnă exact asta?

Însă și cazurile ușoare de COVID-19 vă pot face să vă simțiți rău. Iată la ce să vă așteptați și cum să aveți grijă de dvs.

Rata de vindecare

Oamenii de știință și cercetătorii urmăresc constant infecțiile și recuperările. Însă au date doar cu privire la cazuri confirmate, astfel încât nu pot număra persoane care nu au fost testate COVID-19. De asemenea, experții nu au informații despre rezultatul fiecărei infecții. Cu toate acestea, estimările timpurii prevăd că rata globală de recuperare după COVID-19 este cuprinsă între 97% și 99,75%.

Cum te poți simți în timp ce te recuperezi

Potrivit Webmd, nu toți cei care sunt infectați cu SARS-CoV-2 vor observa simptome. Dacă dezvoltați simptome, acestea pot apărea la 2 până la 14 zile după infecție. Iar acele simptome pot varia de la o persoană la alta.

Cel mai frecvent simptom este febra, care pentru majoritatea adulților este de 38 grade C sau mai mare. Aproape 9 din 10 persoane care sunt testate pozitiv pentru boală au o temperatură ridicată. Este un semn că corganismul încearcă să combată un invadator.

Aproximativ 70% dintre persoanele care se îmbolnăvesc au o tuse uscată. Acesta este genul care nu creează mucus sau flemă. Dar aproximativ o treime au tuse cu mucus.

De asemenea, s-ar putea să vă simțiți foarte obosit. Mai puțin obișnuit, pot apărea dureri de gât și de cap. Mușchii și articulațiile pot prezenta dureri și sunt posibile și simptome de frisoane, greață, vărsături sau diaree.

Unii pacienți cu COVID-19 au spus că au probleme cu respirația și că au simțit că au o bandă strânsă înfășurată în jurul pieptului. Alții au asociat boala cu o răceală puternică. Alții au spus că este cea mai grea boală ăe care au simțit-o vreodată.

În unele cazuri, au fost raportate pierderi de miros și gust. Dar cercetătorii nu sunt încă siguri de legătura cu COVID-19.

De asemenea, este posibil să simți respirația tăiată, ceea ce ar trebui să vă facă să vă sunați medicul imediat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel