Revoltă la Institutul Cantacuzino! Studenți opriți să învețe Medicină în România

Scutaru Cristina |
Data publicării:
EXCLUSIV
student
student

În 2017, Institutul Cantacuzino a fost transformat în unitate militară.

Aproape doi ani mai târziu, la Institutul Cantacuzino se întâmplă lucruri surprinzătoare. Mai precis, de câteva zile, studenții străini care au venit să facă Medicină în România se plâng că nu mai au voie să intre în laboratoare, acolo fiind activitate didactică. Se pare că un subofițer, din exces de zel, a cerut ca studenții străini să nu mai aibă acces în Institutul Cantacuzino, conform unor surse DC Medical.

Lipsa activității clinice

 

Studenții străini vin la Medicină în România tocmai pentru că au activitate clinică, pot face practică. Institutul Cantacuzino are laboratoare unde aceștia pot studia. Probabil situația se va reglementa pentru că este imposibil să rămână nerezolvată. Nu se poate sta fără activitate clinică. 

În 2017, Institutul Cantacuzino a trecut oficial în subordinea Ministerului Apărării Naţionale (MApN), ministrul Sănătăţiii, Florian Bodog, şi ministrul Apărării, Mihai Fifor, semnând protocolul de predare-primire. Institutul este unul cu regim militar, însă are şi personal civil, iar producţia de vaccin ar trebui să înceapă în circa un an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel