Rezervațiile de tigri, închise în India după apariția unui focar de COVID-19 la zoo. Turiștii nu le mai pot vedea

Adisa Codruț / 09 iun 2021 / 22:57
Tigru. Foto: Pixabay
Tigru. Foto: Pixabay

Guvernul din India a didpus închiderea temporară pentru turism a tuturor rezervațiilor de tigri, după depistarea unor focare de COVID-19 la grădinile zoologice din țară. Tigrii sunt o specie pe cale de dispariție. 

Autoritatea Națională pentru Conservarea Tigrilor din India, un organism aflat în subordinea Ministerului de mediu, a emis ordinul după moartea unei leoaice pozitive la COVID, cu câteva zile în urmă.

Leoaica, un exemplar în vârstă de nouă ani care face parte dintr-o specie amenințată, a murit la începutul lunii iunie în parcul zoologic Arignar Anna, din Chennai, în statul vestic Tamil Nadu. A fost primul caz de animal mort din cauza coronavirusului în India.

„Acest ultim caz de infectare a unui animal de la grădina zoologică indică încă o dată posibilitatea de transmitere a bolii de la oamenii infectați la animalele sălbatice captive. O transmitere similară poate avea loc și la tigri”, se spune în ordinul de închidere, citat de CNN.

Tigrii sunt o specie pe cale de dispariție și mai puțin de 4.000 de exemplare mai trăiesc în prezent, potrivit World Wildlife Fund (WWF), o parte dintre ei fiind în rezervații din India.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy