Rezervațiile de tigri, închise în India după apariția unui focar de COVID-19 la zoo. Turiștii nu le mai pot vedea

Adisa Codruț |
Data publicării:
Tigru. Foto: Pixabay
Tigru. Foto: Pixabay

Guvernul din India a didpus închiderea temporară pentru turism a tuturor rezervațiilor de tigri, după depistarea unor focare de COVID-19 la grădinile zoologice din țară. Tigrii sunt o specie pe cale de dispariție. 

Autoritatea Națională pentru Conservarea Tigrilor din India, un organism aflat în subordinea Ministerului de mediu, a emis ordinul după moartea unei leoaice pozitive la COVID, cu câteva zile în urmă.

Leoaica, un exemplar în vârstă de nouă ani care face parte dintr-o specie amenințată, a murit la începutul lunii iunie în parcul zoologic Arignar Anna, din Chennai, în statul vestic Tamil Nadu. A fost primul caz de animal mort din cauza coronavirusului în India.

„Acest ultim caz de infectare a unui animal de la grădina zoologică indică încă o dată posibilitatea de transmitere a bolii de la oamenii infectați la animalele sălbatice captive. O transmitere similară poate avea loc și la tigri”, se spune în ordinul de închidere, citat de CNN.

Tigrii sunt o specie pe cale de dispariție și mai puțin de 4.000 de exemplare mai trăiesc în prezent, potrivit World Wildlife Fund (WWF), o parte dintre ei fiind în rezervații din India.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel