REZIDENȚIAT 2019. Legea care deblochează examenul, promulgată de Klaus Iohannis

Dana Lascu / 31 oct 2019 / 15:52
Examenul     FOTO: pexels.com
Examenul FOTO: pexels.com

Președintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi Legea care deblochează examenul de REZIDENȚIAT 2019. Ea va intra în vigoare, însă, abia după ce este publicată în Monitorul Oficial. 

Pentru că nu s-au depus contestații, deputații au trimis mai devreme cu o zi Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanțarea rezidențiatului (PL-x 609/28.10.2019) la Președintele Klaus Iohannis pentru promulgare. 

Iar Președintele a semnat și promulgat Decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței Guvernului nr. 18/2009 privind organizarea şi finanțarea rezidențiatului (PL-x 609/28.10.2019).

Legea va intra în vigoare abia după ce apare în monitorul oficial, moment în care Ministerul Sănătății va rămâne singurul organizator al examenului de REZIDENȚIAT 2019. 

Pentru ca acesta să se organizeze, Ministerul va trebui să publice, la rândul său, în Monitorul Oficial, Ordinul privind metodologia de examen, Ordinul pentru înființarea comisiei care coordonează examenul, Ordinul pentru modificarea numărului de locuri la Rezidențiat, care trebuie să fie egal cu numărul absolvenților de facultăți de medicină, medicină dentară și farmacie din acest an, așa cum prevede noua lege promulgată azi, și Ordinul cu data la care se organizează examenul de REZIDENȚIAT 2019. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy