Românii blocați în Maroc aterizează, astăzi, la București

Adisa Codruț |
Data publicării:
Aeroport și condiții de călătorie în pandemia COVID-19. Foto: Pixabay
Aeroport și condiții de călătorie în pandemia COVID-19. Foto: Pixabay

Românii care au rămas blocați în Maroc după ce autoritățile au oprit zborurile ajung, astăzi, acasă. 

Românii care au rămas blocați în Maroc sunt repatriați. Astăzi, în jurul orei 16.30, cursa lor aterizează pe Baza Aeriană 90 București. 

„Vă informăm că  aeronava TAROM care efectuează misiunea de repatriere a cetățenilor din Africa de Sud va ateriza astăzi,  30 noiembrie 2021, pe Baza Aeriana 90 București, în jurul orei 16.30”, se anunță într-un comunicat de presă.
Ambasada României în Regatul Maroc a anunțat, pe rețelele de socializare, că zborurile comerciale sunt oprite în Maroc, pentru două săptămâni.

Cetățenilor români care au rămas blocați în Maroc li s-a transmis să contacteze Ambasada Română.

"Rugăm, de urgență, cetățenii românii care nu și-au rezolvat situația revenirii în România să ne contacteze. Avem nevoie de o situație foarte precisă pentru a examina toate posibilitățile de întoarcere în țară (nume, prenume, date de contact, localitatea în care vă aflați în prezent). Aceste coordonate le așteptăm pe e-mail ([email protected]), sms sau WhatsApp la nr 00212664462743.

Persoanele care ne trimit aceste date vor fi recontactate operativ de ambasadă pentru informații actualizate.

Vă informăm, de asemenea, că Ambasada a creat un grup de WhatsApp cu informații utile în acest sens", a transmis Amabasada României în Maroc, citează Digi 24.

Anunțul a venit după ce 72 de români au cerut ajutorul Ambasadei României în Maroc, după ce au aflat că zborurile de întoarcere în țară, din următoarele zile, au fost anulate.

Marocul a suspendat toate zborurile, de la miezul nopții, ca măsură de precauție după apariția variantei mutante a SARS-COV2 - Omicron care se răspândește extrem de rapid.

MAE a transmis, marți, că autoritățile permit în mod excepțional unele zboruri și a anunțat care sunt companiile care le mai operează.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel