Rovana Plumb, ce face România cu bani europeni în Sănătate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Rovana Plumb a explicat ce investiții se fac în Sănătate din banii europeni. FOTO: Ministerul Fondurilor Europene
Rovana Plumb a explicat ce investiții se fac în Sănătate din banii europeni. FOTO: Ministerul Fondurilor Europene

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb a dezvăluit care sunt direcțiile din Sănătate pe care România cheltuie (investește) anul acesta bani europeni. Este vorba de investiții de sute de milioane de euro.

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb a explicat la Bruxelles că absorția de fonduri europene pe Sănătate, anul acesta, se face pe mai multe direcții.

„Pe zona de Sănătate avem așa: la fel instruire - profesionalizare pe cadre medicale, de asemenea servicii medicale pentru cetățeni, începând de la copiii până la adulți pe „Mama și copilul" îi spunem noi programului pentru testarea sarcinii. După aceea avem pentru tuberculoză, avem pentru programul de HIV-SIDA, avem pentru (n.r.: boli de) inimă, și pentru cancerul de col uterin și cancerul la sân. Avem investiții în ceea ce privește unitățile de primiri urgențe, în ceea ce privește unitățile ambulatorii, în toate județele țării la spitale", a arătat ministrul Rovana Plumb.

Separat de acestea, România are în desfășurare și un alt program de investiții, tangențial domeniului Sănătății.

„La Situațiile de Urgență unde am alocat 600 de milioane de euro pentru a se dota Inspectoratul General pentru Situații de Urgență la nivel național, adică în toată țara, cu aparatura necesară, echipamente necesare pentru a interveni în situațiile de urgență", a mai arătat demnitarul român.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel